НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба "Пролетни акорди" на Мариана Маринова в Галерия Сезони (08.05.2018)
 От 8 май Галерия Сезони представя една изложба посветена на природата и фокусирана върху красотата на живописта, която  създава художничката Мариана Маринова.

Ако можех да нарисувам музикална поема, тя със сигурност щеше да изглежда така. Като тази изложба, вдъхновена от Пролетта – дарила душата и  основните акорди в хармонията на Сезоните...Гледам картините, а мисълта ми бавно се издига на пръсти, завърта се и полита...Някъде назад и навътре. Отваря врата. И съм в онази „тайна градина”, където пролетта е „...Слънцето, което грее върху дъжда и дъждът, който пада върху греещото слънце... ". Съкровено пространство на вечна младост и вдъхновение, на сънища, които се сбъдват...А цветовете сякаш звучат и ухаят едновременно... като любими спомени и мечтания, унасящи ме в сладка следобедна дрямка. Една усмивка се търкулва по ъгълчетата на устните ми и хуквам след нея...Тичам боса в избуялата трева на тайната ми градина, с разперени ръце и усмихнати по детски очи...Знам всичко. И не...Но това сега не е важно. Чувам съвършена мелодия, изпълваща сетивата ми с аромат, цвят, стих. И живот. Една прекрасна поема. Това е Пролетта. Отварям клепачи. Вдишвам я. Прегръщам я. Заслужавам я!

                                                                                                 За Мариана Маринова,
която рисува поеми Катя Съева
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!