НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Предстои Masterpiece London (26.06.2018)
 Първото изложение „Masterpiece London” през 2010 г. според Робърт Янг, е сравнимо с тийнейджърка с първия си чифт високи токчета. Янг е базиран в Лондон търговец на фолклорно изкуство, който излага на всеки Masterpiece” от първото издание, което е смесица от луксозни стоки, изкуство, дизайн и антики.

Сега „Masterpiece(28 юни - 4 юли, Кралска болница Челси) вече е свикнало с „високите си токчета“, отказа се от изложителите на луксозни стоки и през декември миналата година спечели силен инвеститор - MCH Group, компанията-майка на Арт Базел, купи дял от 67,5%. MCH донесе капитал и контакти с модерни и съвременни галерии като „Hauser & Wirth“, които ще се представят за първи път тази година. Ема Уорд, директорът на „Dickinson“, смята, че участието на MCH ще прибави стойност, въпреки, че според Янг от гледна точка на изложителите „участието на MCH е имало незначително въздействие ...".

MCH заявиха, че ще разширят изложението с участия в САЩ, Азия и Близкия изток, но до момента не са обявени подробности. Луси Киченър, изпълнителен директор на „Masterpiece“, заяви че „се уточняват  допълнителните места и датите. В момента се фокусираме върху предстоящото изложение в Лондон“.

Филип Хюват-Джабур, председател на „Masterpiece”, смята  че запазването на разнообразието в списъка на изложителите е от ключово значение. Според него, вкусът се отклонява от минимализма и „има нов интерес към по-традиционното изкуство“. Хюват-Джабур  е загрижен и за изтичането на знания в традиционните сектори и смята, че собственото му, по-старо поколение трябва да предаде своите знания „преди да е станало твърде късно“. Един от начините, по които той прави това, е чрез програма за менторство, насочена към млади специалисти, стартирала миналата година със седем учасгника и единадесет, които са потвърдени за 2018 г.

Мило Дикинсън, специалист по ранна европейска скулптура в „Кристис“, е един от участниците през 2017 г. и сега е в комисията за проучване. На 28 години той е на половината от възрастта на повечето от членовете, което според него е „обезсърчително“, но опитът го е научил на „приемането на различни гледни точки“ и „добавя знания, увереност в собствената преценка и естествено му дава шанс да се срещне с най-добрите учени и куратори в областта“.

Masterpiece“ има 160 изложители тази година ( 153 през 2017 г.) с 23 новодошли. Специалната секция „Masterpiece Presents“, представена миналата година, за да оживи иначе скучния вход, тази година включва пет алабастрови портрета на Марина Абрамович, озаглавени „Пет етапа на танца на маите“ 2018, представени от „Factum Arte“ в партньорство с галерия „Лисон“.

Сред останалите акценти са творби на артисти като Пол Маккарти, Луиз Буржоа, Филида Барлоу и Субод Гупта, както и мебели от 19-ти век.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!