НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Frieze скулптура 2018 ще радва любителите на изкуството цяло лято (03.07.2018)

 Изложенията Frieze London и Frieze Masters се завръщат в Риджънтс парк в Лондон от 4 до 7 октомври 2018 година.   Събирайки заедно 260 от водещите световни галерии от 30 държави, панаирите предлагат несравнима възможност да се видят и придобият значителни произведения на класическото, модерно и съвременно изкуство. От експертно изследвани антики, стари майсторски рисунки и шедьоври от 20-ти век на Frieze Masters, до най-доброто от международното съвременно изкуство от нововъзникващите до утвърдени творци на Frieze London. Преди това, обаче арт любителите ще могат цяло лято да се насладят на Frieze Sculpture /от 3 юли до 7 октомври/.

Миналата година първото издание на Frieze Sculpture отбеляза огромен успех, като повече от пет милиона посетители се радваха на изключителни скулптури от художници от цял свят. Изданието от 2018 г. е също толкова просторно и разнообразно. 
 
Frieze Sculpture ще се върне в Риджънтс парк за три месеца това лято с участието на 25 съвременни творци, представени от водещи световни галерии. Избрани от Клеър Лилей (програмен директор, Скулптурен парк в Йоркшир), пластиките ще бъдат изключителна културна атракция в сърцето на града, както за лондончани, така и за туристите. Събитието ще събере 25 художника от пет континента, включително: Джон Балдесари, дуото Елмгрийн и Драгсет и Трейси Емин. Клеър Лилей заяви: "Артисти от различни поколения и от цял свят - включително силен женски принос - ще се съберат и изследват множество концепции, обхващащи политически и архитектурни идеи, животински форми и материални експерименти". Основните нови творби включват, наред с други, комплект от четири красиви майоликови скулптури на Рейчъл Фейнщайн, използващи класически форми; „Stack“, направена от стомана от Шон Скъли (1945 г., Ирландия), известен с картините и отпечатъците си; Хуго Уилсън (р.1982, Великобритания) за пръв път работи в бронз, позовавайки се на барокова италианска скулптура; 
 
Frieze Sculpture е придружен и от аудио обиколка в ново, безплатно за изтегляне приложение, произведено в партньорство с ARTimbarc. 
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!