НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Студенти от факултета за приложни изкуства към НХА представят свои творби в Ямбол (17.07.2018)
 Студенти от факултета за приложни изкуства към Националната художествена академия ще представят свои творби на изложба в художествената галерия "Жорж Папазов" в Ямбол. Изложбата ще бъде открита на 19 юли, а от 10 юли до 31 август продължава специалното представяне "Дизайн на музейни експозиции“ на специалност Рекламен дизайн, НХА.
 

Изложбата е представителна извадка от студентски проекти със специален фокус върху музейните експозиции – постоянни и временни. Тази учебна задача в специалност "Рекламен дизайн" има за цел да формира широк спектър от умения, свързани със създаването на експозиция, отговаряща на всички съвременни норми и изисквания за функционалност и естетика. Проучването е свързано с изследването и интерпретирането на исторически, етнографски, художествени и природонаучни сюжети е в най-широк спектър, който илюстрира обширния тематичен обхват на музейните задания.

Изразните форми в студентските проекти са синтез от класически и съвременни техники за осъществяване на музейните цели – от традиционните и утвърдени средства за експониране до най-авангардните технологични решения за мултимедийно и интерактивно съдържание. Наред с основополагащите познавателни цели на музея е потърсено цялостното въздействие върху посетителя посредством неговото силно емоционално обвързване с темата.

Експозицията с творби на студенти от факултета за приложни изкуства цели да популяризира декоративните изкуства, както и студентската подготовка в академията, чрез творби на нейни възпитаници от различни курсове на бакалавърската и магистърската програми.  Подобна изложба се представя за втори път в залите на художествената галерия в Ямбол, която притежава богата сбирка от експонати от декоративно-приложното изкуство.
.
.
.
.
Галерия
Галерия "Жорж Папазов"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!