НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
НЕСТАНДАРТНА ПOП-ЪП ИЗЛОЖБА ОТВАРЯ САМО ЗА ЕДИН УИКЕНД ВЪВ ВАРНА (19.07.2018)
 Изкуството не е това, което виждаш, а онова което караш другите да виждат. 
                                                                                                           Едгар Дега
 
Този уикенд Варна става свидетел на нестандартна поп-ъп* изложба, която ще „разбие“ представите за стандартно бизнес и офис пространство. „Мутант – втора природа за материал, форма, тема“ трансформира един обикновен наглед банков офис само за три дни, представяйки тринадесет млади и утвърдени български автора, които живеят и творят на различни места в България и Европа. Изложбата е част от проекта за изкуство, култура и иновации ПРОТОТИП на Сосиете Женерал Експресбанк, който провокира публиката с различни инициативи вече повече от година. Авторите представят над четиридесет разнообразни произведения, които ще помогнат на посетителите да погледнат по различен начин на съвсем обикновени наглед предмети като дреха, бижу или декоративна фигура. 
 
* Поп-ъп изложба: изложба, която се появява на нестандартно място за много кратко време, след което пространството се трансформира във вида, в който е функционирало преди изложбата.         
 
Откриването на изложбата „Мутант – втора природа за материал, форма, тема“ е на 20 юли от 18:30 часа и ще приема любопитни посетители през целия уикенд на 21 и 22 юли от 10:00 до 23:00 часа.         
 
„Подкрепа на проекти, свързани с изкуство, е мисия за нас повече от десетилетие, а с ПРОТОТИП банката застава зад една идея, която съчетава иновации и изкуство в едно и цели да доближи изкуството до хората, да го направи разбираемо и близко до тях“.   Моника Балчева, мениджър „Комуникации“ в Сосиете Женерал Експресбанк, която започва ПРОТОТИП като вътрешен стартъп, добавя, че проектът подкрепя млади български творци, развиващи се в различни сфери на съвременното изкуство и по този начин подпомага развитието на културата в България.   
Моника разказва, че това не е първият път, в който офис на банката се превръща в изложбено пространство за няколко дни.  „Началото беше поставено през 2017 г. с подобно събитие в София. Искахме да покажем, че всичко около нас е в процес на постоянна трансформация. Банковото пространство се превърна в изложба, с която провокирахме посетителите да погледнат различно на един обикновен и „стерилен“ банков офис, като им покажем по разбираем и интересен начин съвременното българско изкуство“.         
 
Авторската селекция и подредбата на изложбата е поверена на кураторите от Студио Комплект (Бояна Гяурова и Адриана Андреева), които са с дългогодишен опит в сферата на дизайна и съвременното изкуство.  Основен принос за преобразяването на банковия интериор има Ева Вентова – утвърден сценограф с ярък подход при специалните пространствени оформления.           
 
Ще видите творби на Нева Балникова, Силвия Чанева, Стампа, Женя Адамова, Артелие и Николета Носовска, Николай Сърдъмов, Рада Дичева, Цеца Геоpгиева, Капка Канева, Евгениа Илкова, Надежда Петрова, Благовеста Кенова и  Емилия Емилева и очаквайте техните специални интервюта в „Атлас“. 
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!