НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Цветовете на улицата в Музея на фотографията, Казанлък представя Дейвид Кингстън (31.07.2018)
Британският фотограф Дейвид Кингстън  ще представи своите „Случки от улицата“ в първата си у нас изложба в  Музея на фотографията в Казанлък.  Изложбата  се открива на 1-ви  август. 


Авторът,  роден   през 1961 г.,  учи  изкуства и специализира  фотография в колежите  Нанитън  и Хинкли, Англия.  Животът му се преобръща,  когато през 2002 г. идва в България и купува къща в курортния град Хисар.  Животът у нас в специфичната местна културна среда, със сигурност променя  подхода му на изразяване чрез изкуството на светлината, признава самият той. 

Дейвид е увлечен от фотографията  още  като момче.  По-късно решава  да се занимава комерсиално с това,  но за кратко.  Следва съсредоточаване  върху  работата  по  собствените  му , вече – предимно художествени проекти. Последните изложби на британеца  водят до Nuneaton Arts Trail, Leicester Open 28 and Hinckley Atkins Gallery, в Англия.


Експозията, която Кингстън  реди  в  Казанлък,  обединява  пъстри  фотографии със сюжети от улицата.  Денят и нощта в градската среда в България  и  по света,  човешкото лице  в  безбройните му състояния, човешката фигура във възрастите на детството,  зрелостта и  старостта, композирани сред  реалистичните, но в същото време,  мистично пресъздадени урбанистични елементи, се обединяват в яркото пълноцветно послание на фотографиите на Дейвид Кингстън, което открива Смисълът в свежестта, силата и в крайна сметка –  в  радостта от живота.     

Дейвид Кингстън
Дейвид Кингстън
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!