НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Vienna Contemporary - където се среща източното и западното изкуство (25.09.2018)
 От 27 до 30 септември 2018 г. във Виена ще се съберат 118 галерии и институции от 27 държави под покрива на историческия Маркс Хале като част от арт панаира Vienna Contemporary. Някога популярен местен пазар за добитък, наскоро ремонтираната сграда с индустриален стил служи като място за мащабни събития, концерти и панаири. Залата, с внушителната стоманена конструкция, с дължина 175 метра и покриваща площ от 20 000 квадратни метра, осигурява обширно изложбено пространство, включващо кабини, специални проекти, ВИП салон.

Изложителите, които варират от най-важните галерии на Виена до международни топ играчи и млади галерии, представят най-добрите си художници - утвърдени велики, както и предстоящи открития. Като единствен панаир на изкуството Vienna Contemporary обединява изтока и запада с внимателно подготвени изложби, събитието се откроява като място за вълнуващи нови открития.

Широка гама от специални събития, като ZONE1, Explorations, Focus: Армения, както и важни съпътстващи събития като Програмата за разговори, семинари за деца и специални обиколки с екскурзовод, правят изкуството достъпно за всички групи посетители.

Новият раздел Explorations / Проучвания представя курирани презентации на щандове от специално подбрани галерии. Тук са обединени широк спектър от артистични практики. Разделът е под надзора на базирания в Берлин куратор Надим Самман, чието изкуство го отвежда на многобройни международни изложения и биеналета.

Explorations демонстрира различните позиции на изкуството в западна, централна и източна Европа - обединявайки както нововъзникващи, така и утвърдени художници. Презентациите са от почти изцяло нови творби за 2018 г .: от медитациите на Филип Агир (Белгия) до кризата с бежанците и Дейвид Кърнански (Чехия), живописното изследване свързано с разпада на системите на Алекс Урбан (Полша), скулптурите на Манен Флорин (Холандия) и Михаел Данс (Белгия). В Explorations е представен и Лъчезар Бояджиев (България), който извиква историческите прозрения на марксизма, християнството. Част от съпътстващата програма е и "Въображението е по-важно" самостоятелен проект на Камен Стоянов с куратор Борис Костадинов, представен от FLUCA – Австрийски културен павилион в галерията разположена в стара църква Notgalerie с откриване 25 септември.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!