НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Асадур Маркаров декорира галерия „Аросита” (14.06.2010)
След изложбата си “Меко бодливо” през 2008 г. автора „декорира” пространството на галерията с многоцветни пана, изпълнени основно с техниката на сериграфията. За разлика от предишните си творби, в които преобладават природни материали като бамбук, ръчна хартия, коприна и памук, от 18 до 28 юни 2010 г. в декорацията на галерия „Аросита”, Асадур Маркаров залага на чистото графично и декоративно звучене, постигнато чрез мултиплициране на флорални мотиви, по-често срещани в интериорния дизайн. От един на пръв поглед прост орнамент авторът създава сложни цветни композиции върху платно и хартия.

Асадур завършва Художествената академия Джъдзянг в Китай, специалност “Традиционна китайска калиграфия” при проф. Чън Джън Лиен и проф. Ван Донг Лин и Института за съвременен текстил “Върбанов” в Ханджоу, при проф. Марин Върбанов. Специализира в Япония и Англия. Асадур Маркаров е доцент в Националната художествена академия, специалност текстил. Неговата творческа биография включва множество групови и самостоятелни изложби, участия в международни симпозиуми и уъркшопове, лекции и публикации за развитието на съвременния текстил, ръчна хартия и калиграфия у нас и в чужбина.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!