НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
300 творби в първото издание на "Биенале на илюстрацията" (23.10.2018)

Появява се за първи път в календара на София през 1958, но след няколко активни години просто изчезва. Сега Столична библиотека го връща обратно в арт програмата ни – между 23 октомври (от 18:00) и 10 ноември гледаме в изложби най-новите имена в илюстрацията, заедно с тези, с които започва всичко преди 50 години, а днес вече са класика.

Първото издание на отдавна изчезналото "Биенале на илюстрацията" се открива днес в Столичната библиотека. Изложбата включва 300 творби на 104 автори, а поводът е 90-годишнина на библиотеката, която ще бъде отбелязан утре – 24 октомври

По време на откриването на експозицията тази вечер трима творци ще бъдат наградени с пластики на младия скулптор Илия Бояров в категориите "Реализирана творба", "Нереализирана творба" и "Цялостно творчество", разказа за "Хоризонт" Елисавета Шапкарева от Столичната библиотека.

Първото биенале се е провело преди 60 години, когато в изложбата са участвали едни от най-известните художници и илюстратори, сред които Борислав Стоев, Евгений Босяцки, Любен Диманов, Любен Зидаров... Все имена, които са значими и сега. Техните произведения ще бъдат представени в ретроспективната част на изложбата".

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!