НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Столичната галерия Сезони представя изкуството на Десислава Минчева (06.11.2018)
 Галерия Сезони с голямо удоволствие представя творчеството на Десислава Минчева – нейните великолепни портрети и изящни фигури ще бъдат изложени в столичната галерия от 7 до 25 ноември.

Произведенията ѝ провокират съзидателните сили на човешката природа към размисъл, към творчество и вдъхновяват за живот. Застанал пред творбите и човек неусетно се озовава във философски, естетически и морални измерения, където би могъл да потърси отговори за преходното и непреходно, за тленността и вечността, за реалността и идеалите.

Десислава Минчева е родена на 29 април 1956 г. в София. Завършила е Националната художествена академия, специалност живопис в класа на акад. Светлин Русев. Нейни произведения се намират в НХГ, СГХГ, в галерии и частни колекции в България и чужбина. По-важни сбирки - на Юго Вутен (Белгия), д-р Петер Лудвиг (Германия), в музея на Академията в Сиан (Китай), акад. Светлин Русев (България). Има повече от 50 самостоятелни изложби у нас и зад граница. Носителка е на Златен медал на конкурс за рисунка на фондация "Агаци" в Италия. 

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!