НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
В Москва ще се проведе среща на международните колекционери (23.04.2019)
 Първата международна среща на колекционери на изкуство ще се проведе на 23 април като част от официалното гала откриване на новата платформа за изкуство Cube (през февруари в хотел Ritz-Carlton, Москва откри в своя щаб, изложбено пространство, девет галерии и арт магазин Cubed).

Организаторите смятат за тяхна  основна задача да се създаде дискусионна платформа за появата на ново поколение колекционери в Русия. Очаква се срещата на Cube.Collectors да се провежда ежегодно. Освен това на първата среща ще бъде обявено стартирането на нов индекс на изкуството, който ще бъде резултат от професионалния анализ на вътрешния пазар за съвременно изкуство.

Сред участниците са Роксана Зарнегар, бивш вицепрезидент на Артнет, а сега водещ преподавател в института Сотбис в Ню Йорк. Тя ще сподели своите прогнози за развитието на пазара през следващото десетилетие. Ще присъстват куратори на колекции, по-специално бивш съветник по изкуството в Дойче банк - Алистър Хикс, както и Матю Стивънсън, бивш ръководител на Кристис в Русия и международен директор на галерията Pace, сега независим арт консултант. На срещата ще се изкаже и патронът на Cube - швейцарският бизнесмен и колекционер Ули Сиг, най-известният колекционер на китайско изкуство в света, който допринесе за превръщането му в глобална тенденция. Ще пистигне и  основателят на интернет платформата Blockchain Art Collective (САЩ) - Жаклин О'Нийл ( разработчик по киберсигурност за художници и колекционери). Очакват се и чуждестранни колекционери, които ще бъдат почетни гости на срещата.

.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!