НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
5 събития, които не трябва да пропуснете на фестивала на архитектурата в Лондон (04.06.2019)
През месец юни могат да се посетят над 400 събития, които се провеждат специално за лондонския фестивал на архитектурата. Границите са темата на тазгодишния фестивал, така че участниците ще проучват архитектурата в аспекта на граници, огради, стени и зони. Събитията варират от изпълнения и инсталации до дискусии, семинари и пешеходни турове.


Ето 5 от най-добрите неща, които трябва да видите:
Dulwich Pavilion 2019: Цветният дворец
12 - 30 юни

Цветният дворец се превръща във втория павилион, който ще бъде построен на пространството на галерия Dulwich за Лондонския фестивал на архитектурата. Той е проектиран от архитектурно студио Pricegore и художника Инка Илори (Yinka Ilori).
Целта е да изпъкне до галерията от 19-ти век проектирана от Джон Соан. Колоритният павилион ще бъде домакин на програма с разговори и театрални представления.

Всяка сграда на улица
Old Kent Road
3 - 14 юни

Галерия
Anise и Матю Уайт са куратори на фотографска изложба, която улавя всяка сграда от двете страни на дългата 1.8 мили улица Old Kent Road.
Създадени като начин за отдаване почит към всяка сграда от книгата на Ед Ръша „Every Building on the Sunset Strip“ (1966 год.), изображенията ще бъдат заснети от задната част на движещ се камион, преди да бъдат комбинирани в постпродукцията.

Замъци от хартия
1 - 30 юни

Музеят V&A е поканил 15 архитектурни практики да представят „алтернативни бъдещи конструкции“ чрез създаване на хартиени модели, които ще бъдат показани заедно със съществуващите модели в колекцията на музея.
Студиата, които създават моделите са OMMX, Hayatsu
Architects, Office S&M, Madelon Vriesendorp, Interrobang, Akil Skafe-Smith, Mobile Studio, WUH architectute, Makespace, Заха Хадид архитекти, PUP Architects, Сара Уигълсуърт, Prince + Selasi и Office Sian.

Дървеният парламент на Кристина Диас Морено и Ефрен Га Гринда
3 юни - 30 юни

Временен дървен павилион, проектиран от испанските архитекти Кристина Диас Морено и Ефрен Га Гринда от базираната в Мадрид фирма
Amid Cero9, ще стои до централния лондонския офис на Том Диксън в King's Cross по време на фестивала.
Седемметровата структура ще има места за сядане, подредени така, че да оформят щандове в интериора. Тя ще бъде използван за провеждане на мероприятия, организирани от Музея на архитектурата, включително музикални изпълнения, детски семинари и работилници за рисуване.


All Design представят All Alsop Whistlestop Tour
1 юни - 30 юни

All Design, архитектурното студио, основано от покойния Уил Алсоп, кани хората да направят обиколка - пеша или с обществен транспорт - като посетят най-известните сгради на архитекта в града.
Обиколката започва с наскоро завършения образователен център Neuron Pod в Уайтчапъл и минава през сгради, сред които станция Heron Quays DLR и награждаваната с награда Stirling библиотека Peckham, а накрая завършва с бар Doodle.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!