НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Галерия "Сезони" представя изложба в памет на Светлин Русев (18.06.2019)
 На 18 Юни от 18:30 часа в Галерия Сезони ще се открие изложба в памет на Светлин Русев. В месеца в който Местрото щеще да навърши 86 години, ученици от негови випуски събират своето творчество, за да посветят една изложба на обичания и уважаван Маестро Светлин Русев.

Малко може да се каже, което вече не е казано за безмерния талант на Маестрото и висшата духовнона стойност на произведенията му. За това даваме думата на неговите ученицити и тяхното сърдечно послание към почитания им Светлин...

Ние, студентите от последния випуск на акад. Русев, посвещаваме тази изложба на нашия обичан и уважаван учител – на Светлин.

Една година след неговата кончина се събираме за първи път всички  - като на конферанс в ателие 50, с наредени картини, в очакване да се появи професорът… но, уви…. няма Ви вече сред нас, маестро Русев…

Беше хубаво, беше вдъхновяващо да знаем, че Ви има, да Ви зърваме за кратко на някоя изложба – топло ръкостискане, две-три разменени думи… Да си припомняме практиките, да цитираме думите Ви, да се възхищаваме на картините Ви…

В изложбата участват 29 автора – нашите преподаватели проф. Десислава Минчева, и проф. Ивайло Мирчев, автори от София и страната, както и живеещи и работещи в чужбина. Специална почит е отдадена на отишлия си рано от нас Красимир Мешелев. Представени са както по-стари платна от академията, така и най-нови творчески търсения. Всеки от нас - тръгнал по своята житейска пътечка, но помнейки знаците по Пътя, който ни посочваше професорът.

Надяваме се да Ви зарадваме и да се гордеете с нас, Учителю!

проф.Десислава Минчева, проф.Ивайло Мирчев,  Елена Георгиева, Боряна Михайловска, Мария Чакърова, Петя Денева, Мария Райчева, Живка Маринова, Гергана Минкова, Боян Блажев, Марина Маринова, Делиана Стоянова, Златена Михайлова, Гергана Паликарска, Нина Русева, Нели Пенчев, Милчо Костадинов, Ивайло Карапенчев, Румен Атанасов, Райна Петков, Христо Савов, Женя Тодоров, Красимир Мешелев, Юлия Кунова, Фиоралба Сатка, Албена Коева, Илиян Урумов и Живко Стойков.

.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!