НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
От 9 до 14 млн паунда очакват за платно на Андре Дерен (21.06.2010)
Голяма част от колекцията на Амброаз Волар, легендарният търговец на картини от началото на миналия век най-после ще бъде предложена за продан от Сотбис Лондон и Париж. Първият транш с произведения на изкуството излиза на търга Импресионизъм на 22 юни в Лондон, а седмица по-късно друга част от сбирката ще бъде извадена на аукцион в Париж.
Колекцията на Волар, смятана за „мечтата на колекционера” е била депозирана в банка след смъртта на Волар през 1939 г. от неговия приеятел Ерих Сломович. 40 години по-късно, поради неплатени такси и наеми, банката отваря сейфа. Следват 30 години съдебни дела, колекцията стига до продан в „Сотбис”.
Освен шедьоврите на Сезан, Реноар и Дега сред картините, които се предлагат на аукциона изпъква пейзажа „Дървета в Колиур” на Андре Дерен. Произведението е с очаквана цена между 9 и 14 млн паунда.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!