НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Над 100 дизайн събития на Brussels Design September (03.09.2019)
 През годините Brussels Design September се превърна в годишното водещо събитие за любителите на дизайна. В продължение на един месец градът е домакин на над 100 неповторими културни и търговски събития, предлагащи платформа за срещи между обществеността и голям брой белгийски и международни дизайнери.


Brussels Design September ще включва изложби, конференции, открити къщи, Arts & Crafts обиколка, Commerce Design
Brussels и Brussel Design Market, множество диалози между дизайнери, архитекти и любители на дизайна, както и възможността да се посетят градски турове между многото изскачащи магазини, работилници, галерии и културни пространства.

Тази година изданието ще бъде белязано от най-новите тенденции в белгийския и международния дизайн и ще се наблегне на мултидисциплинарния дух на различни влияния, движения, занаяти и професии свързани с дизайна в наши дни.

Брюксел - град на дизайна
През изминалите няколко години Брюксел несъмнено се развива като град на дизайна. Design September винаги е искал да се свърже с града. Значението на събитието и неговото влияние се оформят все повече и повече: дизайнът в най-разнообразните му форми заема все по-важно място в ежедневието на Брюксел: градски мебели, инсталации, осветление, иновации на дизайнерите в градския пейзаж. Той допринесе положително за репутацията на града и за неговата икономическа и туристическа дейност. Брюксел се нуждае от събития, които поставят креативността и иновациите на първо място. Design September с гордост допринася за това.

Акценти в Design September
Тази година, Brussels Design September представя няколко нови събития, например създаването на пазара за съвременен дизайн (Contemporary Design Market) и стартирането на пет нови издания. Ще има изложби на известни дизайнери на емблематични места в града като Horta House, ADAM - Брюкселски музей на дизайна и за първи път в детския музей.


Брюкселският дизайнерски пазар (Brussels Design Market) ще подчертае образа на Брюксел като винтидж град: винтидж маршрут в града също ще отбележи 27-ото издание на брюкселския пазар за дизайн, който е най-големият винтидж пазар в Европа.

Маршрутът на Arts & Crafts тази година поставя акцент върху керамиката. Ще се акцентират работилниците по керамика. Освен това колективна изложба ще бъде представена в AREA 42, разположена rue des Palais.

Всяка година
Brussels Design September избира да покаже артистична среда чрез изложби, конференции и курс по изкуство и занаяти.

Причините, които карат
Brussels Design September да разработи активности около керамиката в Брюксел, са прости, но съществени: развитието на авторите в тази област, вълнението от успешната им търговска дейност и отличното образование, предоставено в региона на Брюксел. Желанието на организаторите е да дадат място на среща между работата на брюкселските творци и обществеността. Повече от 10 работилници и места за създаване на дизайн ще отворят вратите си за публиката за един уикенд, където всеки ще има възможност да представи своите методи и творби.

Винтидж Маршрут
За да отбележи 27-ото издание на пазара за дизайн, организаторите предоставят допълнителна карта на винтидж магазините в столицата. Тя  ще доведе любителите на винтиджа до всяко кътче на Брюксел, където могат да открият любопитни находки.

Това събитие насърчава и сътрудничеството между търговци и дизайнери (декоратори, интериорни архитекти, дизайнери и др.) в брюкселския регион. Конкуренция, която цели развитието на търговията.
best swiss legendary diamond watches

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!