НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Интерактивно изкуство на открито (23.06.2010)

На 28 юни и 1 юли 2010 г. градинката зад Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще приюти една инсталация посветена на пречистващата сила на водата с цел да се избистри репутацията, която преследва българите до днес.

Идеята с чадъра идва от мистериозното убийство на писателя Георги Марков през 1978 г. на моста „Ватерло“ в Лондон. Освен това проектът се основава и на изложбата – инсталация „Софийски локви” в галерия „Шипка” 6 на Марианжела Анастасова.

С тази инсталация участниците ще видят позитивното, през окото на артиста.
А участниците ще бъдат художници, студенти, ученици и желаещи минувачи, на които ще бъде обяснена идеята и техниката на рисуване.
В първия ден (28 юни 2010г.) участниците ще снимат отраженията на софийското небе във водата, която може да се побере в един чадър.

Най-сполучливите фотографии ще бъдат отпечатани върху сребърно фолио и залепени на вътрешността на чадъри от авторката Марианжела Анастасова.

През втория ден (1 юли 2010г.)участниците ще довършат принтираните отражения с акрилни бои като създават една оптическа измама.

По време на събитието професионалния фотограф Грегор Шатц ще заснема всеки един етап от развитието му. В края на пърформанса ще бъде издаден каталог отразяващ мероприятието.

След приключването на инсталацията галерия „Ракурси“ ще организира изложба със снимки от пърформанса и със самите чадъри. 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!