НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
В Париж ще построят временен Grand Palais за периода на реконструкция на главната сграда (15.10.2019)
 Временният музей Grand Palais - Grand Palais Éphémère ще бъде издигнат в началото на 2021 г. в парка близо до Айфеловата кула. Той е проектиран от бюрото Wilmotte & Associés, което е изградило и руския духовен културен православен център в Париж, както и е създало дизайна на ред изложби, включително „Съкровище от мястото на катастрофиралия кораб "Невероятният" на Деймиън Хърст и постоянната изложба на Rijksmuseum в Амстердам.

Grand Palais, който е издигнат за световното изложение през 1900 г., изисква реконструкция и реорганизация на съществуващите пространства. Изпълнението на проекта, на стойност 500 милиона евро, ще започне през 2020 г. и до момента не се знаеше къде ще се провеждат многобройните събития: традиционните панаири на FIAC, Paris Photo и парижското биенале, ревютата на Шанел, на Hermès и ретроспективните изложби на значими художници. Във временния музей Grand Palais също така се планира да се проведат интердисциплинарни културни и артистични събития, за които управляващата организация - Асоциацията на националните музеи (RNA), ще работи съвместно с ЮНЕСКО и музея на Бранли.

Архитектите на Wilmotte & Associés са разработили минимално въздействаща на околната среда и деликатно интегрирана в пейзажа на френската столица, сглобяема конструкция от екологични материали, която може да се използва навсякъде в други конфигурации. Организаторите на проекта подчертават, че той е създаден в тясна връзка с местните жители и са взети всички възможни мерки, за да не се наруши обичайният им начин на живот (по-специално архитектите са предвидили двойна звукоизолация).

Общата стойност на проекта, включително поддръжката му в продължение на четири години и демонтирането на музея, струва 40 млн. евро. Тази сума ще бъде покрита изцяло от наемателите и организационния комитет на Олимпийските и Параолимпийските игри през 2024 г. Grand Palais  и историческия и временния - ще бъдат включени в състезанията по борба, джудо, таекуондо и фехтовка.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!