НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
16,281 млн. паунда по телефона за Андре Дерен на търг в Лондон (24.06.2010)
16,281 млн. паунда плати неизвестен колекционер по телефона за „Дървета в Колиур” на Андре Дерен на търг в Сотбис Лондон на 22 юни. Смятан за един от шедьоврите на фовизма, пейзажът бе сред най-атрактивните произведения на аукциона, на който за първи път бяха извадени произведения от мистичната колекция на прочутия търговец на картини Амброаз Волар. Сбирката била заложена в банка и в неизвестност повече от 70 години, докато накрая финансовата институция решила да я предложи на Сотбис поради неплатени такси. Една голяма част от същата сбирка ще бъде извадена на аукциона в Париж следващата седмица.
Немският арт търговец Алекс Лачман брои 7,881 млн паунда за завладяващата творба „Камериер” на Сутин.
„Платих висока цена, но никой не знае колко може да струва утре това произведение” – каза Лачман, който е популярен с факта, че той снабдява голям брой руски клиенти.
Значително скочи и цената на картината на Пиер Бонар Le Petit Dejeuner, radiateur, създадена около 1930. Творбата бе откупена също от анонимен клиент по телефона за 6,201 млн. паунда при очаквания не повече от 2,5-3,5 млн.

Гръцкият колекционер Димитри Мавроматис купи по телефона „Хънъми, играещи на дама” (Odalisques jouant aux dames) на Анри Матис за 11,801 млн. паунда при очаквана цена 10-15 млн.

Друг рекорд на търга бе поставен за "Автопортрет с палитра" на Едуард Мане, която бе откупена за 22,441 млн. паунда.

Картината „Приятелката на Мисис Едуардз” на Крис ван Донген бе откупена едва за 1,7 млн. паунда и не оправда очакванията на Сотбис, които се надяваха поне на 3 млн. паунда.

Крис ван Донген, Приятелката на г-жа Едуардз
Крис ван Донген, Приятелката на г-жа Едуардз
Анри Матис, Хънъми играят на дама
Анри Матис, Хънъми играят на дама
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!