НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изкуството да подаряваш изкуство (17.12.2019)
 Все още не сте успели да осигурите празничните изненади тази година. Не се отчайвайте! Това не означава, че ще обикаляте в последната минута в магазина за козметика да търсите спа комплект сапуни с аромат на ягоди три дни преди Бъдни вечер. Имате достатъчно време да изберете внимателно обмислен подарък, може би винаги сте искали да подарите произведение на изкуството на някой специален за вас човек - любим или някой, когото много уважавате, но до сега не сте се осмелявали. Понякога  е обезсърчително и искате да се откажете още преди да започнете. Изкуството има непреходно качество и ние ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета за това решение.

В разгара на коледното пазаруване редица столични галерии отварят вратите си със селекция от най-доброто през годината – на изключително достъпни цени. Галерия Сезони илюстрира необятните възможности и въображение на творците излагали там пред годината и по традиция разкрива „съкровища“ от фонда си. В зимната изложба базар там може да откриете нещо за всеки вкус сред произведенията на класически автори, като рисунки на Васил Стоилов и Димитър Казаков-Нерон, съвременни български художници – живописта на Евгени Велев, топлите пейзажи на Мария Райчева и пластиките на Ивайло Савов, и чужди автори сред  които поетичния Андре Плансон, чиито произведения са истинска рядкост у нас.

Докато избирате подарък в цялото това многообразие не забравяйте, че подаръкът не е за Вас, а за някой друг, който трябва да го хареса. Винаги е хубаво да се знае дали получателят има някакви специфични интереси, но не търсете и нещо твърде специално. Опитайте се да не следвате такава посока, защото ще се ограничите твърде много в избора си. Също така не забравяйте, че винаги може да помислите за графичен отпечатък, малка пластика или керамика.

Подаръкът не трябва да има тема като цяло. Ако например трябва да купите подарък за любимия си и смятате, че темата трябва да е „любов“, това ще ограничи избора. Опитайте се да мислите нетрадиционно и помислете за красив пейзаж или нещо, което гледа към съвместното бъдеще, което дава доста възможности. Различните видове пейзажи са прекрасен избор и могат да придадат спокойствие и свежест в интериора. Зимните пейзажи например биха били страхотен подарък за любителите на зимните спортове и на времето прекарано на открито през този сезон, защото ще им напомнят за това време от годината. Освен това те могат да разчупват представите – като топлата зимна приказка на Дарина Янева и слънчевите зими на Галя Абрашева.

Освен за човека, мислете и за пространството. Да, картина с ширина 3 метра може да е наистина впечатляващ подарък, но ако този човек живее в средно голям апартамент, може да има някои проблеми при намиране на подходящо място за вашия подарък. Изберете нещо, което би изглеждало добре в офиса или дома и може да бъде показано по различни начини: окачено или облегнато на стена, на шкаф с книги или дори на нощно шкафче.

Не на последно място добавете персонализиран щрих и история към подаръка си! Отделете време за проучване на художника и творбата, галериста винаги може да ви помогне с допълнителна информация и сертификат за произведението, а вие може да напишете специална картичка за това как тази работа ви кара да мислите за получателя. Включете биография на художника или интересен факт за произведението на изкуството.

 

Ако все още не можете да намерите перфектната творба, но искате да подарите изкуство, винаги можете да подарите ваучер към галерията. Повечето галерии с радост биха Ви дали такъв дори и без краен срок за използване. Най-важното е човекът, за когото е подаръкът да остане щастлив и доволен.

Произведенията на изкуството отдавна са достъпен и оригинален подарък. Творба, която е дори по-евтина от електрически уред, може да има огромна стойност и да се превърне в семейна реликва. Бъдете оригинални не купувайте просто ей така и се насладете на изненадания поглед на лицето на някого, докато разопаковат подаръците си. 

 

              

 

ЗИМНА ИЗЛОЖБА – БАЗАР

Галерия Сезони

11 декември 2019 – 15 Януари 2020

EЛЕНА ГЕОРГИЕВА-ОСТРОВИ В ЛОФОТЕН
EЛЕНА ГЕОРГИЕВА-ОСТРОВИ В ЛОФОТЕН
АЛЕКСАНДЪР ХОФАРТ - СНЕЖЕН ПЕЙЗАЖ
АЛЕКСАНДЪР ХОФАРТ - СНЕЖЕН ПЕЙЗАЖ
ГАЛЯ АБРАШЕВА - ЗИМНО СЛЪНЦЕ
ГАЛЯ АБРАШЕВА - ЗИМНО СЛЪНЦЕ
ДАРИНА ЯНЕВА - ЗИМНА ПРИКАЗКА
ДАРИНА ЯНЕВА - ЗИМНА ПРИКАЗКА
ДИ КИРО - ЗИМА В СТАРИЯ ГРАД
ДИ КИРО - ЗИМА В СТАРИЯ ГРАД
ДИМИТЪР КАЗАКОВ - НЕРОН - ВСЕЛЕНА
ДИМИТЪР КАЗАКОВ - НЕРОН - ВСЕЛЕНА
ИВАЙЛО САВОВ - КОРОНА
ИВАЙЛО САВОВ - КОРОНА
АНДРЕ ПЛАНСОН - ЦВЕТЯ
АНДРЕ ПЛАНСОН - ЦВЕТЯ
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!