НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Южнокорейската бой банда BTS стартира проект със звезди на съвременното изкуство (28.01.2020)
 Известната южнокорейската група BTS стартира серия от пет арт проекта със съвременни художници, които ще бъдат показани в Берлин, Буенос Айрес, Лондон, Ню Йорк и Сеул.

Първият проект от серията „Connect, BTS“, е „Катарзис“ на датчанина, Якоб Кудска Стеенсен, в лондонската галерия Serpentine (до 15 март). Той представлява пътешествие през създадена дигитално гора. В допълнение към галерията, проектът може да бъде видян на уебсайта catharsis.live.

Като част от „Connect, BTS“ ще бъде представен и проекта „Fly with Aerocene Pacha“ на аржентинския художник Томас Сарасено. Той ще се опита да счупи няколко световни рекорда наведнъж, като извърши безпилотен полет единствено благодарение на слънчева енергия. Полетът, който може да гледате онлайн на aerocene.org и в Instagram, ще се проведе на 28 януари в аржентинската солена пустиня Салинас Грандес, а филмов репортаж за него ще бъде показван в Буенос Айрес до 22 март.

Британският скулптор Антъни Гормли създава не по-малко впечатляваща творба - мащабна „рисунка в пространството“ на третия пристан в новия парк
Brooklyn Bridge, който предлага зашеметяваща гледка към Ню Йорк. Скулптурата New York Clearing (2020) е „линия, направена от 18 км въртяща се алуминиева тръба без край и без начало“. Произведението ще бъде изложено от 4 февруари до 27 март.

От 28 януари до 20 март ще бъдат показани две творби в Dongdaemun Design Plaza (DDP), проектирана от Заха Хадид в Сеул: “Зелено, жълто, розово“ на британската художничка Ан Вероника Янсенс и „Зад сцената“, създаден от корейски художник Юн Кан, използващ авангардна цифрова технология, базирана на танцовите движения на BTS.

Всеки арт проект от серията „Connect, BTS“ е придружен от видеоклип, в който членовете на момчешката група говорят за него и обясняват своя избор. „Connect, BTS“ се ръководи от независимия корейски куратор Дехен Лий, който ръководи южнокорейския павилион на Венецианското биенале през 2017 г. и сега си сътрудничи с бой бандата в качеството си на арт директор.

„BTS създаде движение, което привлича милионна публика по целия свят“, казва Лий. „Способността им да се харесват на представители на различни култури, социални класи, етнически групи, полове и носители на различни идентичности е привлекателна за света на изкуството, който отдавна се стреми да преодолее въображаемите граници. Представете си концерт с хиляди синхронно движещи се фенове: всеки от тях живее в свой собствен свят, но в същото време това е колективно преживяване. А сега си представете пет града, обединени от стремежа на групата. "

Броят на феновете на BTS е наистина впечатляващ. Те се считат за най-успешната момчешка група в света. Популярността на групата, основан в Сеул през 2013 г., привлича туристически поток, който според експерти ежегодно налива 4,65 милиарда долара в южнокорейската икономика. Феновете им сами се наричат ​​„армия“.
BTS имат 21,9 милиона последователи в Instagram и 23,6 милиона в Twitter. Всички те са информирани за проекта Connect, BTS. За сравнение, Лувърът в Instagram има 3,6 милиона абонати, а художникът Ай Вейвей има само 563 хиляди.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!