НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Помпей онлайн: Италия стартира културна платформа за стрийминг (26.11.2021)
Най-добрите културни институции в Италия с радост посрещат посетители след месеци на събития само онлайн, но дигиталните умения, научени по време на пандемията, се пренасочват в иновативна национална услуга за стрийминг.

Новата платформа "ITsART" (Италия е изкуство), стартирана във вторник в грандиозните околности на Колизеума в Рим, ще предлага комбинация от събития на живо и по заявка, от пиеси, концерти и филми до виртуални обиколки на музеи и паметници.

Институции от миланския театър Ла Скала до археологическия парк Помпей са сред участниците в програмата, подкрепена с около 19 милиона евро (около 21 милиона долара) от италианското правителство.

„Нашата цел беше да предоставим обща платформа, която може да достигне до нарастващата аудитория от потребители на италианско изкуство и култура по целия свят, като същевременно подкрепяме сектора на сценичните и визуалните изкуства“, каза генералният директор на проекта Гуидо Казали.

Бета версията на услугата работи в Италия и Великобритания от май, но вече е отворена за всички страни в Европейския съюз, достъпна на официалния сайт и приложение.

Културните съкровища, крайбрежието, езерата и планините на Италия я превърнаха в петата най-посещавана дестинация в света преди пандемията на коронавирус да удари в началото на 2020 г. Лишени от своята публика, както и навсякъде другаде, много музеи и институции разработиха онлайн предложения за посетители, останали у дома, включително галериите Уфици във Флоренция и Помпей.

„Направих малки видеоклипове, кратки видеоклипове, просто разказвайки за сайта или това, което правихме, как изглежда всичко без посетители... и имаше толкова страхотна обратна връзка“, разказва Габриел Цухтригел, директор на Помпей. Той не се интересува от използването на съществуващи търговски платформи, „където вие като потребител всъщност не сте клиент, вие сте продукт, те продават реклами... така че реших, че би било чудесно да разработим наша собствена платформа“.

ITsArt, който вече има повече от 100 000 регистрирани потребители, е безплатен за достъп, въпреки че има и платено съдържание. Разделен е на три раздела: "Сцена", с концерти, с виртуални посещения, включително на емблематични паметници и „Истории“ с документални филми и филми като „Последният император“ на Бернардо Бертолучи от 1987 г.

https://www.itsart.tv/bg/

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!