НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
ИНСТИТУТЪТ PANTONE ОБЯВИ ЦВЕТА НА 2022 ГОДИНА (10.12.2021)
 Виолетово-червения оттенък, PANTONE 17-3938 Very Peri показва жизнено, радостно отношение и динамично присъствие, което насърчава смелата креативност и изява на въображението.

„Цветът на годината на Pantone отразява това, което се случва в нашата глобална култура, изразявайки всичко, което хората търсят.” сподели Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute. „Създаването на нов цвят за първи път в историята на нашата програма за цвят на годината PANTONE отразява глобалната иновация и трансформация, която се извършва. Тъй като обществото продължава да разпознава цвета като критична форма на комуникация и начин за изразяване и въздействие на идеи и емоции и ангажиране и свързване, сложността на този нов син оттенък, комбинация на червено с виолетово подчертава обширните възможности, които стоят пред нас.“

Ежегодно процесът на избор на цвят на годината на Pantone изисква внимателно обмисляне и анализ на тенденциите. За да стигнат до селекцията всяка година, експертите по цветовете в Pantone Color Institute™ обикалят света в търсене на нови цветови влияния. Те могат да включват развлекателната индустрия и филмите, пътуващите колекции на изкуството и нововъзникващи художници, модните тенденции, всички области на дизайна, популярни туристически дестинации, игри, както и нови начини на живот и дори социално-икономически условия. Влиянията могат да произтичат и от нови технологии, материали, текстури и ефекти, които оказват влияние върху цвета, социални медийни платформи и дори предстоящи спортни събития, които привличат вниманието по целия свят. В продължение на 23 години Цветът на годината на Pantone оказва влияние върху разработването на продукти и решенията за покупка в множество индустрии, включително мода, домашно обзавеждане и индустриален дизайн, както и опаковки на продукти и графичния дизайн.

Тазгодишния цвят на годината отразява факта, че живеем във времена на трансформация. PANTONE 17-3938 Very Peri е символ на глобалния дух на времето и прехода, през който преминаваме. Докато излизаме от интензивен период на изолация, нашите представи и стандарти се променят и нашият физически и дигитален живот се сливат по нови начини. Дигиталният дизайн ни помага да разширим границите на реалността, отваряйки вратата към динамичен виртуален свят, където можем да изследваме и създаваме нови възможности за цветове. С тенденциите в игрите, нарастващата популярност на метавселената и нарастващата артистична общност в дигиталното пространство PANTONE 17-3938 Very Peri илюстрира сливането на съвременния живот и как цветовите тенденции в дигиталния свят се проявяват във физическия свят и обратно.

Показвайки безгрижна увереност и дръзко любопитство, които оживяват нашия творчески дух, любознателният и интригуващ PANTONE 17-3938 Very Peri ни помага да прегърнем нови възможности, отваряйки ни към нова визия, докато пренаписваме живота си.

ЗА PANTONE COLOR INSTITUTE™

Pantone Color Institute е бизнес звено в рамките на Pantone, което пресява най-добрите сезонни цветове, избира цвета на годината на Pantone, прогнозира глобалните цветови тенденции и съветва компаниите относно цветовете за визуалната идентичност на продукта и марката. Чрез прогнози за сезонни тенденции, психология на цветовете и цветни консултации, Pantone Color Institute си партнира със световни марки, за да използва ефективно силата, психологията и емоцията на цвета в своята стратегия за дизайн.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!