НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Британският музей и LaCollection в NFT колаборация с творби на Търнър (14.01.2022)
 След успеха с Кацушика Хокусай, който привлече към NFT платформата LaCollection посетители от над 120 страни,  екипът обяви, че следващата тема в  NFT сътрудничеството с Британския музей ще бъде свързана със селекция от 20 картини на Уилям Търнър.

Джоузеф Малорд Уилям Търнър (1775 – 1851) е вероятно най-обичаният английски художник-романтик. Той става известен като „художникът на светлината“, поради нарастващия му интерес към сияйните цветове като основна съставка в неговите пейзажи. Творбите му включват акварели, маслени бои и щампи. Стилът му при използването на акварел се счита от някои за най-находчивия и разнообразен подход към този материал в историята на изкуството.

Творбите от колекцията на музея са част от завещанието на Робърт Уайли Лойд. Условието на завещанието на Лойд към Британския музей гласи, че картините могат да бъдат показвани само за две седмици през февруари или по специална заявка и никога не трябва да се отдават назаем. В резултат на това те рядко се излагат, като по този начин остават толкова блестящи, ясни и завладяващи като в деня, в който Търнър ги рисува.

 

20-те произведения на изкуството ще се продават на три NFT нива:

● 9 ще бъдат "изключително редки" (две издания, едно от които ще бъде запазено от Британския музей)

● 7 ще бъдат "супер редки" (десет издания, едно от които ще бъде запазено от Британския музей)

● 4 ще бъдaт "Отворено издание" (максимум 99 издания ще бъдат продадени за период от 24-48 часа и окончателният номер на изданието ще бъде генериран автоматично в прозореца за продажби).

Изграждането и възнаграждаването на общността е крайъгълен камък на проекта LaCollection и имайки предвид това, първите "изключително редки" и "отворени" NFT-та ще бъдат предоставени изключително на вече регистрерани членове на общността, които преди това са закупили NFT-та от Хокусай. Тази частна продажба ще започне на 8 февруари 2022 г. и ще приключи на 9 февруари 2022 г. За тези, които тепърва ще закупуват NFT-та, първичният пазар за продажби на Хокусай ще остане отворен до 31 януари 2022 г.

Продажбите на общия пазар ще отворят на 9 февруари 2022 г. и ще приключат на 4 март 2022 г., а графикът за пускането на творбите ще бъде достъпен на lacollection.io. От 5 март 2022 г. повече NFT на тези произведения на изкуството няма да се продават на първичния пазар от Британския музей.

 

Като допълнителна функция на програмата за възнаграждаване на своите клиенти, LaCollection ще пусне на 3 март 2022 г. NFT, което ще бъде предоставено на всеки, който е закупил Търнър NFT по време на прозореца за продажби. Избраното произведение на изкуството за този случай е „Буря (или корабокрушение)", 1823 г.

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!