НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
ARCO 2022 се връща на обичайните си дати (25.02.2022)

 ARCOmadrid 2022 се връща към обичайните си дати и отдава почит на галериите, които са го съпътствали през четирите десетилетия на съществуване. Повече за миналите издания прочетете тук.

От 23 до 27 февруари панаирът на изкуството ARCOmadrid празнува така наречената си 40 (+1) годишнина, събирайки общо 185 галерии от 30 страни. Архитектът Педро Питарч, отговарящ за проектирането на изложбеното пространство на панаира, обяснява, че „ARCO 40 (+1) е замислен като въображаем музей. Интервенция, която предлага инверсия на пространствената логика на арт панаири. За разлика от традиционното оформление, при което пространството на всяка галерия обикновено се възприема като екстериор, достъпен от коридор; ARCO 40 (+1) е замислен като чисто интериорно изживяване, поредица от обединени стаи, които внасят музейния контекст в панаира“.

Както обикновено, панаирът има обща програма, в която присъстват 159 от 185-те участващи галерии, както и няколко курирани раздела. За една от тези секции, ARCO 40 (+1) Anniversary, панаирът е поканил 19 галерии, които са присъствали в ARCOmadrid през цялата му история. В този „почит към лоялността“ разделът се фокусира и върху връзката между галерия и художник, показвайки произведения на творци, които след изминалите десетилетия продължават да бъдат свързани с една и съща галерия, като Гилбърт и Джордж (Gilbert & George, Гилберт Прош, р. 1943 и Джордж Пасмор, р. 1942) - британски художници-авангардисти с Thaddaeus Ropac /австрийска галерия/.

За разлика от тази селекция от „стари познати“, секцията „Отваряне с Allianz“ представя 15 галерии, които „било поради кратката си история, или защото са нови за испанския контекст, представят интересни предложения, позволяващи да се открият нови творци“, включително галерии, които участват в панаира за първи път, като Anne-Sarah Bénichou, East Contemporary, Intersticio и Sperling. От своя страна рубриката „Никога същото. Латиноамериканско изкуство” показва селекция от 9 латиноамерикански художници от 8 международни галерии. 

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!