НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Август - Фрида Кало, Пикасо, Ив Сен Лоран (02.07.2010)

ри от най-интересните летни изложби, които се закриват през август. Ако минавате през Берлин, Париж или Ливърпул, не пропускайте...

Фрида Кало, ретроспективна изложба

До 9 август, Martin Gropius Bau, Берлин


Това е най-голямата изложба на Фрида Кало, правена някога в Германия. Включени са над 120 картини от мексиканката, която белязва славата на латиноамериканското изкуство с „нейния трагичен и живописен начин да изобразява себе си” – пише английският в. Independent. Никой не знае по-добре от нея в началото на 20 ти век как да съчетае мистичната енергия на своята родина с нейните лични трагични преживявания.


Ив Сен Лоран, ретроспектива
До 29 август - Пти Пале, Париж, Франция


Над 300 творби, които са принадлежали на Ив Сен Лоран, човекът, който промени модата и нашия живот заедно с нея, са изложени до 29 август в Париж. Тук са 40 години работа и творчество – ще видите неговите рисунки, скици, личните му вещи, филми.


Пикасо – Мир и Свобода
До 30 август, Тейт Ливърпул


Нов поглед върху личността на Пикасо - в тази изложба той се разкрива пред нас като един политически ангажиран човек, активист и автор на кампании за мира. 150 картини и рисунки, създадени между 1944 и 1973.

Най-известната от тях, Guernica, се смята за едно от най-важните произведения в творчеството на Пикасо. Потресен от събитията в Герника по време на Втората Световна Война, той създава това внушително черно-бяло произведение с разкъсани образи от света,  пише дада-поема на тази тема. След Герника, вътрешният свят на Пикасо е променен, той създава картина, която променя завинаги света на изкуството.


 

Picasso, Guernica
Picasso, Guernica
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!