НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Анна Делви в колаборация с фалшификатор на Баския за нейнa изложба в Ню Йорк (25.03.2022)
 Изложба с произведения на изкуството, посветени на осъдената измамница Анна „Делви“ Сорокин, беше открита в Ню Йорк. Изложбата, озаглавена „Free Anna Delvey“, представя пет рисунки, направени от самата Сорокин.

Престъпността най-накрая се изплаща за Анна Делви с потенциална нова кариера като легитимен художник – продавайки рисунките по 10 000 долара всяка. Ана Делви е измамницата от Ню Йорк, чиято история е фокусната точка на Inventing Anna на Netflix.

Измамницата, която иска да бъде светска личност и се опитва да си проправи път към банкови заеми, докато се изкачва по социалната стълбица на Ню Йорк искаше да отвори арт център, но сега се решава самата тя да стане художничка.

Скиците на Сорокин пародират живота й в затвора. Произведенията могат да се разглеждат както като автопортрети, така и като автопародии. Чрез тях Сорокин показва как води стилен живот. Една от скиците я изобразява как разпуска на място, което прилича на затвор с елени извън оградата с бодлива тел. Сорокин използва надписи, за да маркира нейните модни очила „Miu Miu“ и горнището си „Tom Ford“.

Произведенията на изкуството са курирани от Джулия Морисън и Алфредо Мартинес. Интересното е, че Мартинес е фалшификатор на изкуство, който бе осъден преди около две десетилетия за продажба на подправени рисунки на Баския на колекционери. По-късно обаче, той придобива слава като художник, отразявайки ситуацията си и дори бе представен в MoMA.

Мартинес пресъздава някои от творбите на Сорокин. Една от тях е озаглавена "Изпрати биткойни", като показва Сорокин, облечена в Александър Уанг и чифт „затворнически чорапи“. В творбата Сорокин гледа в огромен компютърен екран и чете имейл, докато „Изпрати биткойн“ се появява като мисъл в главата й, нарисувана в балонче отстрани. Айра Майеровиц, нюйоркски адвокат, работеща като главен съветник на Сорокин, казва, че изложбата наистина помага на Анна.

 

Коя е Анна Сорокин?

Сорокин е родена в Русия германка, която бе осъдена за грандиозна кражба през 2019 г. Тя е осъдена на четири години затвор за това, че се представя за германска наследница под името Анна Делви и успява да измами банкери, луксозни хотели, ресторанти и членове на висшето общество в Ню Йорк.

През февруари 2021 г. тя бе освободена за добро поведение, но имиграционните и митническите служби (ICE) я арестуваха шест седмици по-късно. Оттогава тя е в затвора и чака депортиране в Германия.

Според New York Post, Сорокин твърди, че е била залята с предложения за брак и кандидатури за осиновяване. В доклада се казва, че тя е „бясна от потенциалната си депортация, тъй като е очаквала изслушване на 19 април“.

Netflix създаде сериала Inventing Anna, базиран на историята на Сорокин с участието на Джулия Гарнър играеща главната роля.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!