НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Греди Асса с благотворителна изложба за Украйна (15.04.2022)
 Изложба с благотворителна кауза за Украйна откри на 14 април  художникът Греди Асса. "Три цвята" е озаглавена експозицията, която ще продължи до края на месеца в галерия "Интро". Трите цвята са жълто, синьо и черно са трите цвята, уточни Греди Асса и добави:

"Тази изложба ме кара отново да съпреживея това, което го виждам, чувствам и това, което не искаме да видим. Не искаме да има война."

"Творците – художниците, хората на изкуството, поетите, писателите, са особен вид пластилин. Успяват, независимо от всичко. Да намериш точния отговор. Не да даваш рецепти. Не да критикуваш. Да водиш. Да има подем на българския народ. Да можеш да гледаш през очите на другите, а не да ги поучаваш", каза още Асса.

С посредничеството на Българския червен кръст, средства от продажбите на рисунките ще бъдат изпратени в Украйна. Част от творбите на художника са рисувани през 2014-та и 2015-та години, а други - след 24 февруари тази година, когато започнаха военните действия. 

Греди Асса е роден през 1954 година в Плевен. Завършил е Великотърновския университет и компетентност " Монументална декоративна живопис ". Участник е, дружно с Андрей Даниел, Божидар Бояджиев, Вихрони Попнеделев, Недко Солаков и Филип Зидаров, в неофициалната група " Градът ", основана през 1985 година

Професор е в катедра " Мода " при Националната художествена академия от 2003 година Заместник-ректор е на НХА и началник на катедра " Мода " от 1999 година През 2011 взе участие на Венецианското биенале. Има над 80 независими изложения.

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!