НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Близо 1000 художници в новото издание на Арт Брюксел (29.04.2022)
 От 29 април до 1 май 2022 г. 38-ото издание на Арт Брюксел представя 159 галерии от 26 различни страни, които колективно излагат творби на близо 1000 художници.

Арт Брюксел, един от водещите панаири за съвременно изкуство в Европа, представя своето 38-то издание с изложбена програма, разделена на пет секции: PRIME, с участието на утвърдени художници; Discovery, посветена на нововъзникващите художници; REDISCOVERY, представяне на творчеството на художници, чието признание е отдавна закъсняло; INVITED, раздел, включващ нововъзникващи галерии, които надхвърлят типичния формат на галерията; и SOLO, включващ презентации на соло художници.

В допълнение към тези пет основни раздела, много от галериите и художниците, участващи в тазгодишното издание на Арт Брюксел, отразяват загриженост за теми, идеи и концепции като полът, идентичността и тялото, особено във връзка със смъртността и еротиката. Примерите включват: Кики Смит от Lelong & Co (Париж, Ню Йорк), известна със своите фигурални изображения на смъртността, отвращението и сексуалността; Кармен Калво в Луис Аделантадо (Валенсия), в чиято работа феминистките теми играят важна роля; и Марк Мандърс в Zeno X (Антверпен), чието изкуство разкрива очарованието от главата, която е изобразена като отделена от тялото и съпоставена с различни елементи.

Друга от тези теми, също така разглеждани в няколко панаира на изкуството, организирани тази година, са климатът и околната среда. Сред художниците, изучаващи този въпрос, организаторите на панаира посочват Ронан МакКриа в Green on Red (Дъблин), чиято работа е съсредоточена върху противоречивото съоръжение за отпадъци в Дъблин; Крис Соал от WHATIFTHEWORLD (Кейптаун), който използва нетрадиционни намерени предмети, за да постави под въпрос въздействието върху градския живот и Питър Бъгенхаут от Аксел Верворд (Антверпен, Хонг Конг) и Лоран Годин (Париж), чиито неполирани скулптури са създадени от промишлени отпадъци, конски косми, вътрешности и домашен прах.

Третата от тези често появяващи се теми е посветена на интернет и технологиите, по-специално „произведения, които говорят за въздействието на цифровите изображения върху изкуството и културата, концепцията за „претоварване с информация“ и скоростта на потребителските технологии по целия свят“. Организаторите на панаира посочват, че няколко галерии, които са част от Арт Брюксел, са си сътрудничили с художници, създаващи NFT произведения, „включително ADN Galeria (Барселона) с Авелино Сало; Ерика Деак (Будапеща) с Атила Шукс; Галерия DMW (Антверпен) с Мариус Ритиу; Санаториум (Истанбул) със Серген Шехитоглу; Сапар (Ню Йорк) с Алехандро Магаланес; и Супер Дакота (Брюксел) с Крис Дорланд.”
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!