НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Art Basel 2022 - завръщане към нормалността (17.06.2022)
 Изданието на Art Basel за 2022 г. се връща към обичайните си дати през юни, включвайки 289 художествени галерии и голям брой мащабни арт проекти.

След отлагането на панаира за изкуство за месец септември на изданието през 2021 г. и отмяната му през предходната година - и двете причинени от пандемията COVID-19 - Art Basel се връща към обичайните си дати. Новото издание, което ще се проведе от 16 до 19 юни 2022 г., включва творби от 289 галерии, което е повече спрямо 272 от миналата година.  Според няколко различни източника, изданието стартира силно с продажбата на колосалната скулптура „Паяк“ от Луиз Буржоа на галерия Hauser & Wirth за около 40 милиона долара.

Разделът Unlimited – куриран от Джовани Кармине, директор на Kunst Halle Sankt Gallen – представя мащабни произведения на изкуството и инсталации, включително „Untitled (Рисунки за SDI)“ (1986), набор от 21 индивидуално подписани рисунки от Герхард Рихтер, проект, представен от Sies + Höke и „Bilongue“ (2020), инсталация от 45 дървени панела от Barthélémy Toguo, представена от галерия Lelong & Co.

Мащабни проекти, в този случай изложени на обществени места, също могат да се видят в секцията Parcours, курирана от Самюел Льонбергер; включително мащабни скулптури на Анна Хулачова, Алисия Куаде и Томас Сарацено. Puppies Puppies (Jade Guarano Kuriki-Olivo) ще представят скулптурна инсталация и представление в центъра на града, докато картини и инсталации на Matthew Lutz-Kinoy са изложени в Verkehrsdepartement.

Междувременно Messeplatz в Базел ще отдаде почит на художника Лорънс Уайнер с инсталация, озаглавена „Out of Sight“. Наскоро починалият художник обяснява инсталацията си като начин, който те кара да излезеш от ежедневните си мисли.

Art Basel също така открива „големите две седмици“ на европейските панаири на изкуството, които ще продължат с TEFAF Маастрихт (24-30 юни) и Masterpiece London (30 юни-6 юли). Арт Базел, заедно с компанията-майка MCH Group, обявиха и, че са спечелили седемгодишен договор за организиране на нов панаир за съвременно и модерно изкуство в престижния Гран Пале в Париж. Стартирайки през октомври 2022 г., този нов проект с международен мащаб ще изгради мостове с културните индустрии на Франция.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!