НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Търнър и Майсторите - една от най-добрите изложби на лятото (07.07.2010)
„Търнър и майсторите” е сред най-добрите артпредложения за туристите в Испания през това лято. Експозицията е в Прадо, Мадрид и през най-натоварения месеци – юли и август залите на музея ще бъдат отворени до 10 часа всяка вечер от вторник до неделя включтелно, съобщават от галерията.
Произведения на Джоузеф Търнър (1775-1851), които почти никога не напускат родната му Великобритания са подредени заедно с творби на „стари” за неговото време майстори, които са повлияли на изкуството му. Изложбата е замислена като диалог между Търнър и другите художници. Картините са подредени по двойки и тройки – произведение на Джузеф Търнър в съчетание с творба на Каналето, Вато, Рембранд и други автори, повлияли на изкуството му. Специална част е отделена за неговите съвременници и сънародници като Констабъл, Гейнзбъро, Уилки – и там най-ясно зрителят осъзнава изключителността, уникалността на Търнър за неговото време. Превръщайки всичко в цвят, за края на 18ти век той е бил новатор от ранга на Джаксън Полак за 20ти, пише Кенет Кларк.
Подобна изложба – Пикасо и Майсторите бе подредена преди година в Париж.
Търнър и Майсторите,
Прадо, Мадрид, до 23 септември
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!