НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Биенале Matter of Art в Прага: идентичности и перспективи (22.07.2022)
От 21 юли до 23 октомври 2022 г. в Прага, ще се проведе второто издание на биеналето Matter of Art – безплатно публично събитие, организирано от инициативата tranzit.cz в сътрудничество с Градската галерия на Прага.

Второто издание на това двугодишно събитие представя нови и вече показвани произведения на изкуството, пърформанси, филмови прожекции, лекции и дискусии. Събитието се провежда в Градската галерия на Прага, Централна университетска болница в Прага и студиото Šaloun в Прага.

Организаторите на събитието обясняват, че биeналето Matter of Art 2022 изследва какво стои отвъд идентичността на Централна и Източна Европа като пространство по средата, попаднало между принадлежността към „Крепостта Европа“ и едновременно с това оставащо в периферията на Европа. Биеналето ще изследва силата в уязвимостта и устойчивостта. То ще включва малко застъпените гледни точки на децата, ентусиастите, неграмотните и юношите, както и „лошите“ преживявания на хронично болните. Използвайки различни стратегии, биеналето търси начини да направи предизвикателни темите в контекста на съвременното изкуство достъпно за широката публика. Биеналето е резултат от колективната работа на международна кураторска група, съставена от Радо Ишток, Ренан Лару-ан, Пьотр Сикора и tranzit.cz.

Организаторите на събитието почетоха паметта на жертвите на войната в Украйна, заявявайки: „ние силно вярваме, че изкуството играе важна роля в разбирането на сложни ситуации и предлага важни, но често пренебрегвани прозрения за природата на политическите отношения.“

Сред художниците, които ще участват в това биенале са базираната в Истанбул Hera Büyüktaşcıyan, i pack* (Robert Gabris, Luboš Kotlár и Cat Jugravu), базираната в Прага Laundry Collective, базираната в Брюксел Sina Seifee и базираният в Париж художник и поет Тарек Лакхриси.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!