НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Стрийт арт легендата Mr. June ще води майсторски клас за млади български художници (28.07.2022)

Sofia Graffiti Tour, с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия в България, ще разшири диалога за ролята, значението, градското и художествено влияние на стрийт арта с поредица от различни събития.  Второто издание "От вандализъм до изкуство" ще се проведе от 8 до 11 септември. 

 

Специално за двудневния майсторски клас с млади български художници, артисти и студенти на възраст до 35 години, в България ще гостува световноизвестният графити и стрийт арт артист 

Mr. June (Нидерландия). На 8 и 9 септември в SOHO Co-working, ул. "Искър" 4, София ще се проведе майсторски клас с участието на Mr. June, Алекс Поуп (Музей за улично изкуство и графити STRAAT) и  Хавиер Абарка (графити артист, преподавател, изследовател, основател на Urbanario).

Майсторският клас ще бъде посветен както на професионалното развитие на стрийт арт художниците, на личния творчески опит на лекторите, така и на тенденциите, които превръщат уличното изкуство във високохудожествен жанр. И още: какъв е преходът от ъндърграунд към музейни и галерийни пространства, какъв е ефектът от него върху стрийт арт и графити културата и как изглежда пазарът на това изкуство.

Поканата за кандидатстване вече е отворена, а крайният срок е 20 августУчастието е безплатно. След кандидатстване ще бъдат селектирани 20 участници, които ще се включат.

 

На 8 септември в Дома на киното ще бъде премиерата за България на документалния филм "Kroonjuwelen - трудни, добри, по-добри времена" (2006 г.)

 

От 9 до 11 септември Mr. June ще изрисува стена в София.

 

За втора поредна година серията от събития "От вандализъм до изкуство" ще постави акцент върху актуалния поглед за развитието на стрийт арт и графити културата в Европа и света. Проектът започна през 2021 г. с изложба на 20 от най-разпознаваемите български и холандски художници от уличното изкуство.

Mr. June
Mr. June
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!