НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
СБХ открива изложбения сезон с три нови изложби в залите на Шипка 6 и "Райко Алексиев" (02.09.2022)
 Юбилейната изложба на известния график Буян Филчев (1-13 септември, ул. Шипка 6) има ретроспективен характер, но  съдържа и над 50 нови творби. С нея авторът отбелязва своята 70-годишнина и 40 години членство в Съюза на българските художници.
По думите на проф. Чавдар Попов, за Буян Филчев „процесът на рисуване е непосредствена вътрешна необходимост, спонтанен изказ на таланта, непреднамерена, естествена проява на виртуозното му художническо майсторство, но заедно с това и дълбок, промислен израз на фундаменталните отношения между човека и Всемира, неговата собствена, неповторима точка на съприкосновение с Божественото начало. Трудно ще открием, ако въобще това е възможно, случаен щрих, необосновано петно или произволен цвят в неговите творби. Всичко е на мястото си, грижливо композирано, сложно оркестрирано, тънко уравновесено.“


Изложба на съвременно румънско изкуство събира произведения на 26 художници, членове на Съюза на румънските художници.  Предстоящата среща със съвременното румънско изобразително изкуство reUNIONS OF ARTISTS – TRANSMEDIA PEACE KITe отдавна подготвяно приятелско „връщане на визитата“. В края на 2019 в сградата на румънския парламент, в изложбената зала „Константин Бранкузи“, бе открита изложбата „Съвременни български художници“, в която участваха над 30 български автори (за изложбата) 

В зала „Райко Алексиев“ ще бъдат показани произведения на 26 автори в областите живопис, скулптура, графика, декоративни изкуства, мултимедия. Изложбата ще бъде отворена за посещение на 1 до 29 септември.

Живописецът Иван Стойчев ще демонстрира авторската си техника в творбите си. В предстоящата изложба на ул. Шипка 6, (2 – 17 септември) столичната публика ще види „плетени“ картини – авторска техника на Иван Стойчев, отличителна за неговото творчество, която той пази в тайна. В едно свое интервю художникът е категоричен, че за него „картината трябва да има някакви трептения – задържайки погледа си, да усетиш повърхността ѝ не като неподвижна, а като илюзия за трептене“.

Буян Филчев
Буян Филчев
Буян Филчев
Буян Филчев
Буян Филчев
Буян Филчев
reUNIONS OF ARTISTS – TRANSMEDIA PEACE KIT
reUNIONS OF ARTISTS – TRANSMEDIA PEACE KIT
reUNIONS OF ARTISTS – TRANSMEDIA PEACE KIT
reUNIONS OF ARTISTS – TRANSMEDIA PEACE KIT
reUNIONS OF ARTISTS – TRANSMEDIA PEACE KIT
reUNIONS OF ARTISTS – TRANSMEDIA PEACE KIT
Иван Стойчев
Иван Стойчев
Иван Стойчев
Иван Стойчев
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!