НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Скулптури и техните видения на "Шипка" 6 (09.07.2010)
Скулптурни портрети и графични отпечатъци на Мирослав Бонов-Мибо събира в изложба Съюзът на българските художници до 28 юли 2010.

Замислени пластични глави са разположени на фона на графиките - естетически внушения, които довяват в изложбата специфично внушение и настроение.
 

Част от графиките поставят в залата някои от вечните философски въпроси, други са инспирирани от библейски мотиви. В експозицията те се превръщат в поток на съзнанието, преминаващ през главите, изработени от риолит и туф.

Комбинацията между графиката и скулптурата застава монолитно и хармонично в залата – доказателство за чувствителната духовна сетивност на автора и за доброто владеене на възможностите на материала, типичен за двата вида изящно изкуство – казват организаторите от СБХ.

 

Графика от изложбата
Графика от изложбата
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!