НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Подарете оригинално произведение на изкуството (02.12.2022)
 В разгара на коледното пазаруване, галерия Сезони прави специална селекция, която може да ви помогне при намирането на подарък за любим човек или за вас и вашия дом. Експертите от Сезони вярват, че въображението и креативността на художниците могат да запленят всеки и по традиция разкриват „съкровища“ от фонда си.

Откъде да започнем? Човекът за когото търсите подарък може да е ваш близък от дълги години или да се познавате от скоро, но е добре да имате представа как изглежда домът му. Дали предпочита модерният минимализъм или традиционното, може също да използвате любимият му цвят или стилът му като отправна точка. Често почитателите на модерното обзавеждане имат нужда от силен цветен акцент в интериора, а в хай тек пространство биха били подходящи картини с футуристичен или абстрактен сюжет. Освен ярък колорит живописните произведения на Любен Генов и Боян Кирков носят в себе си креативен заряд и нежна поетичност, усещане за свобода и лекота.

​Любен Генов - Остров Боян Кирков - Носталгия 

ЛЮБЕН ГЕНОВ - ОСТРОВ   БОЯН КИРКОВ - НОСТАЛГИЯ

Мислете извън рамката. Не е задължително творбата, която подарявате да бъде рамкирана. Така ще оставите възможност на получателя да избере рамка, която подхожда на интериора или направо да я закачи на стената.

Магда Абазова - Мотив Магда Абазова - Без име 

МАГДА АБАЗОВА - МОТИВ    МАГДА АБАЗОВА - БЕЗ ИМЕ

Класическият интериор може да бъде допълнен от реалистични произведения – натюрморти, портрети или пейзажи, които да внесат хармония и спокойствие. Разбира се изборът трябва да е съобразен с цветовата схема на дома, но създаването на емоционална връзка с темата гарантира, че получателят ще обикне творбата.

Планинските пейзажи на Павел Францалийски и Христо Йончев Крискарец, освен че ни пренасят в Рила планина, имат голямо въздействие и са страхотен подарък за любителите на природата и класическия акварел.

Павел Францалийски - Рила Христо Йончев Крискарец - Рила

ПАВЕЛ ФРАНЦАЛИЙСКИ - РИЛА   ХРИСТО ЙОНЧЕВ КРИСКАРЕЦ - РИЛА

Любителите на пътешествията могат дабъдат запленени от творбите на Мария Райчева и Десислава Минчева които да им напомнят за техните собствени пътувания.

Maрия Райчева - Малфи-Италия Десислава Минчева - Пейзаж от Китай

MAРИЯ РАЙЧЕВА - МАЛФИ-ИТАЛИЯ   ДЕСИСЛАВА МИНЧЕВА - ПЕЙЗАЖ ОТ КИТАЙ

Натюрмортът може да е чудесна изненада, която изцяло да промени облика на дома.

Евгения Воденичарова - Натюрморт на прозорецаНадежда Кутева - Натюрморт

ЕВГЕНИЯ ВОДЕНИЧАРОВА - НАТЮРМОРТ НА ПРОЗОРЕЦА   НАДЕЖДА КУТЕВА - НАТЮРМОРТ

Помислете и за мястото. Колкото и впечатляваща да е една мащабна картина, получателят може да се затрудни в намиране на място за нея. В този случай сред малките по формат произведения, подходящи за не толкова големи пространства, може да откриете наистина стойностни находки. Защо не и малка пластика?

Ганчо Карабаджаков -  Валентин Василев - Композиция

ГАНЧО КАРАБАДЖАКОВ - БЕДУИНИ    ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ - КОМПОЗИЦИЯ

Ако човекът, за когото купувате е почитател на изящното изкуство, тогава е вероятно да има любим стил или художник. В случай, че не сте сигурни ще трябва да направите малко „разследване“. Неусетно задайте някои въпроси или попитайте техния партньор или деца дали някога са споменавали художници, които харесват. Все пак, едва ли ще сбъркате с класическо произведение, като пейзаж от стар майстор, като Борис Денев, Васил Стоилов или Владимир Мански, чийто маслени картини изключително рядко се появяват на пазара.

Борис Денев - Мост Васил Стоилов - Пейзаж

Владимир Мански Залез

БОРИС ДЕНЕВ - МОСТ   ВАСИЛ СТОИЛОВ - ПЕЙЗАЖ   ВЛАДИМИР МАНСКИ ЗАЛЕЗ

Съобразете бюджета си. Всеки би искал да притежава произведение на световноизвестен автор и литографиите в малки тиражи са много достъпен начин това да се случи. Галерия Сезони притежава във фонда си подписани литографии на Пабло Пикасо, Марк Шагал, Жорж Брак.

Жорж Брак - Интериор с черна маса Марк Шагал - Cain et Abel Пабло Пикасо - Comedie Humaine

ЖОРЖ БРАК - ИНТЕРИОР С ЧЕРНА МАСА   МАРК ШАГАЛ - CAIN ET ABEL   ПАБЛО ПИКАСО - COMEDIE HUMAINE

Изкуство за някой, който е далеч? Картините и пластиките могат да бъдат изпратени лесно дори след като са рамкирани. Ако изберете подарък от нашия уебсайт, можете да получите произведението на изкуството чрез куриер или директно до ваш приятел или член на семейството. Галерия Сезони винаги помага с допълнителна информация, биография на художника или интересен факт за произведението и задължителен сертификат за автентичност, а вие може да напишете специално послание на получателя.  

Дори за човек, който има всичко, едно произведение на изкуството е невероятен подарък. Оригинален не само защото е креативен – а защото е единствен по рода си, което го прави много специален и ценен. Показва предвидливост, старание и усет за подаряване. Изкуството е прекрасен подарък за всеки повод, независимо дали е за Коледа, личен празник или просто „благодаря“.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!