НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Марина Абрамович бърка произведение на изкуството с мебел (06.01.2023)
 Марина Абрамович разкри пред Financial Times, че наскоро е била очарована от една от творбите в самостоятелното шоу на Анне Имхоф в Stedelijk Museum в Амстердам (Youth, до 29 януари).

След като се забавя заради трафика, Абрамович пристигна със „седем минути закъснение“, което е смущаващо, тъй като тя „винаги идва навреме“, и в резултат е помолена да използва входа за персонала.

„Озовах се пред стена от индустриални шкафчета и първата ми реакция беше да сложа вътре тежката си чанта. Усетих как някой ме докосва по рамото. „Това е произведение на Ан Имхоф“, прошепнаха те. „Тук започва изложбата.“ Това беше вторият ми срам за деня.“ Опа!

Анне Имхоф е немска визуална артистка, хореографка и изпълнителка, която живее и работи между Франкфурт и Париж. Тя е най-известна пърформансите си, въпреки че цитира рисуването като централно в своята практика.

Youth /Младостта – първата институционална изложба на Имхоф от почти десетилетие, която не включва елемент на живо изпълнение – е нещо като крачка настрани от амбициозните хореографски произведения, които и донесоха световната слава в света на изкуството през 2017 г., когато получи Златен лъв на 57-ото Венецианско биенале за нейната озадачаваща и строга работа „Фауст“ в германския павилион.

.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!