НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Над 100 галерии се завръщат на лондонския панаир на изкуствата (13.01.2023)
 От 18 до 23 януари 2023 г. Лондонският панаир на изкуствата се завръща към традиционния си януарски интервал, стартирайки отново международния календар на арт събитията с изключителна колекция от модерно и съвременно изкуство от над 100 нововъзникващи и утвърдени галерии от Обединеното кралство и цял свят.

Обширната гама от галерии на панаира ще покаже разнообразно изкуство от нововъзникващи таланти до утвърдени фаворити в света на изкуството, заедно със завладяваща програма от курирани изложби, инсталации, представления и тематични разговори и обиколки.

Подбраните беседи на London Art Fair 2023 включват „Преразглеждане на модерното британско изкуство“, „Изящното изкуство по поръчка“ и „Има ли място музата на художника в съвременния свят?“ със сътрудници, включително Джо Баринг, директор на The Ingram Collection, Адриана Пейс Кент, основател на Woven Spaces, и Рут Милингтън от института Sotheby's.

Любителите на фотографията ще се насладят на витрината на съвременната фотография, Photo50, впечатляваща курирана от гост изложба на текущи тенденции; Панаирът 2023 приветства нови международни изложители, включително най-известният дилър на изящни изкуства в Исландия Gallery Fold, а специално за честването на стогодишнината им на панаира ще бъдат специалистите по съвременна британска живопис и скулптура, галерия Redfern. Панаирът ще включва произведения на множество известни съвременни художници, представени от Purdy Hicks, Rebecca Hossack, Charlie Smith London, и международни представени от Galerie Olivier Waltman от Париж и Маями и Mollbrinks от Швеция.

„Лондонският панаир на изкуствата ще продължи да се развива и ще отразява пазара на изкуство в цялата му широчина, от установени и по-традиционни форми на изкуство, до дигитално изкуство и текстил; тъй като се връща към своите януарски дати, за да отвори още веднъж календара за колекциониране на изкуство. Панаирът ще отпразнува своето наследство чрез инициативи като нашето годишно музейно партньорство, като същевременно ще прегърне промяната и прекъсването чрез нашите подбрани секции, които подхранват апетита на нашите посетители и колекционери за открития и за ангажиране с изкуството по нови и иновативни начини. Фантастично е да съберем отново лично общността на Лондонския панаир на изкуствата и отново да свържем страхотно изкуство и хора.“ – Сара Монк, директор на London Art Fair.

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!