НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
КАЛИН БАЛЕВ представя самостоятелна изложба „РОДЕНО ОТ ВОДАТА“ (03.02.2023)
 Калин Балев за четвърти път представя своя изложба в галерия ЛИК, до 21 февруари. Авторска смесена техника, съчетала природни материали, като пясък, миди, камъни с бои, графики с мозайки. Темата е зодии, богове, символи в духовните измерения и архетипи. Усещането на автора за природните стихии.

„Водата в духовен смисъл символизира чувствата и емоциите, източник (извор) на творчеството и изкуството пресъздадено в картините ми.

За водата да разбереш, означава да почувстваш, да видиш образ, да пресъздадеш митични създания, които се намират в подсъзнанието на хората.

Водата е като източник на плодородието на душата.

В материален аспект:

Тя е една от 4-те природни стихии - земя и въздух, огън и вода. Тя е чувствата и емоциите пресъздадени, чрез материални структори оформени от природните стихии. От нея се раждат, създават се с течение на времето естествени форми и образувания – пясък, камъни, раковини, дръвчета и други причудливи форми. Те изненадват със своята неповторимост и уникалност. Всички те са неразривно свързани композиционно и съчетани живописно, с подходяща техника в изграждането на моите произведения.

Всеки естествено оформен предмет в произведенията ми има смислово и духовно значение. Още преди да залегнат тези елементи в картините, те вече имат своето внушение и идеи.

Водата ражда, създава и разрушава, за да се роди нещо ново.“

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!