НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
250 картини показват в изложба и вирутален тур за 140 години на Борис Денев (10.02.2023)
 Голяма изложба и уникален по своя род виртуален тур с всички 250 творби на художника Борис Денев откриват в родното му Велико Търново. Официален гост на откриването в художествената галерия, носеща неговото име, бе Антон Стайков, зам.-председател на УС по творческата дейност в СБХ, съобщиха от галерията.

Уникалната експозиция е част от програмата по случай 140 години от рождението на твореца.

 Временната експозиция включва 98 произведения, а в постоянната са 50 творби на Борис Денев. Тъй като мястото е ограничено, на голям екран ще бъдат представени виртуално още 109 картини на твореца, а за целта е създадено виртуално пространство, което отговаря на 400 кв. метра реална площ.

И трите експозиции са включени в общ виртуален тур, създаден от именития фотограф Генчо Петков. Дигитализирането на всички 250 творби на Борис Денев от фонда на Художествената галерия са му отнели 4 месеца, обясни той пред журналисти. Всяка една от картините може да бъде разгледана подробно в реален мащаб. Тъй като произведенията на Борис Денев включват и дребни детайли, потребителите ще имат възможност да приближат изображението. Освен това ще получават и информация за размерите на самата творба. За трите експозиции има създаден отделен QR код, който ще може да се сканира от телефоните и директно да препраща посетителите към желаната от тях галерия, разясниха от творческия екип.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!