НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба 50+10 от Роберт Цанев (13.04.2023)
 Изложбата 50+10 ще бъде открита на 21 април в галерия „София-прес“,тя е  равносметка от изминат активен творчески път през последните десет години и е посветена на шейсетгодишнината на Роберт Цанев. Основните теми в творбите се основават на лични преживявания и разбирания за съвременна интерпретация на любимия пластичен материал - дърво.

Материалът дава широко поле за творческа изява с големите си пластични възможности и със своята топлота.

Дървото е обединяващият материал в произведенията, а комбинацията от различните видове дървесина с други материали е част от търсенията на автора, които намират израз в необичайни взаимодействия с висока естетическа визия. Представена е художествената посока, която той развива през последните години и която показва впечатляващото овладяване на цветове и различна патина в серията пластични живописни картини.

Част от творбите в изложбата са свързани и с участия в престижни световни форуми: 8. Бианале за съвременно изкуство в Пекин" 2015, участие в едно от най-старите биеналета в света 22. Биенале Сервейра" 2017, Португалия и последното участие - в 26. Международен салон за съвременно изкуство Люблин" 2022 в Полша. 

Повече за автора:

Роберт Цанев е роден на 9 април 1963 г. в Габрово. През 1987 г. завършва специалност "Резба" в Националната художествена академия.

Участва в множество колективни и общи изложби на дърворезбата у нас. Реализира самостоятелни изложби в София, Виена и Будапеща. Участва в симпозиуми за скулптура в дърво в: Унгария, Швейцария, Босна и Херцеговина, Италия, Германия, Франция, Турция, Сърбия, Румъния, Словения.

През 2021 г. е съучредител на Сдружение за изобразително изкуство "Съдът - смисъл и форма".

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!