НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Пиърс Броснан представи първата си изложба (26.05.2023)
 

На 16 май актьорът Пиърс Броснан навърши 70 години и реши да си подари самостоятелна изложба, съобщи АП.

Оказва се, че актьорът рисува от дете. Въпреки че  започва да работи в Холивуд и да печели пари от актьорската си работа, той не спира да рисува.

"Изкуството е биографично… Опитвах се да пиша мемоари, но беше отегчително. Носех спомените в главата и в сърцето си. Тези картини категорично представят история - какъв бях, къде съм бил, кога се е случило", каза актьорът.

"Когато се преместих в Ел Ей, бях много повлиян от художниците тук", каза Броснан. "Имах желание да рисувам. Имах пари да си купувам платна, четки. Купувах си най-добрите материали за художници, но те оставаха в кутията."

През 1987 г. първата съпруга на Пиърс Броснан - австралийската актриса Касандра Харис, е диагностицирана с рак на яйчниците. Актьорът започва да рисува, използвайки изкуството като емоционална терапия за него и за Харис. "Една нощ просто започнах да рисувам с пръсти." По това време съпругата му се възстановява от химиотерапия. 

Касандра Хария умира през 1991 г., но актьорът продължава с рисуването. 
Броснан е запазил първата си картина - "Мрачна нощ" ("One Dark Night"), и тя може да бъде видяна на изложбата. 

"Не мога да определя стила си. Това не е моя работа. Нека публиката го направи", споделя актьорът. Настоящата съпруга на Броснан - журналистката и авторка на документални филми Кийли Шей Броснан, го е окуражила да продължи с рисуването.
Много от рисунките са създадени, докато актьорът говори по телефона. Други са портрети на хора, чиито снимки Броснан е видял. "Гледам снимките и се питам кои са тези хора."

Изложбата ще бъде открита на 21 май в Лос Анджелис и е под надслов "Толкова много мечти" ("So Many Dreams"). Тя представлява колекция от картини и рисунки, по които актьорът е работил от 80-те години до днес. 

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!