НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Финалистите от конкурса MOST с изложба във "Виваком Оборище 5" (07.07.2023)
 Борислава Великова, Константина Живова, Димитър Грънчаров, Катя Танева и еднояйчните близначки Елена и Стефания са петимата финалисти от шестото издание на конкурса за съвременно изкуство MOST, които ще представят изложба в галерия "Виваком Оборище 5".

Финалистите ще покажат картините, с които са участвали в конкурса. 

Официалното откриване на експозицията е на 12 юли от 18,00 ч и може да бъде видяна до 29 юли 2023 г. 

MOST е конкурс за български творци, който дава възможност за нови изяви и професионална реализация на локално и международно ниво. И тази година инициативата предизвика рекорден интерес, като дори след края на обявения срок в галерията продължаваха да постъпват портфолиа на художници, с желание да се включат.

Константина Живова INLY (финалист избран от „Инвестбанк“ АД) - превръща рисуването в професия и начин на живот. Създава свое пространство - “INLY ARTE”, където твори. Рисува с акрил, масло и акварел. Обожава големите платна и цветовете. В картините си вплита символи, които носят позитивна енергия и емоция. Реализирала е пет самостоятелни изложби в София, три съвместни изложби в Испания, участва в международни изложения в Париж, Мадрид, Милано, Инсбрук. Преди година световен козметичен бранд я избира, за да създаде визията на подаръчните им кутии. Има две авторски книги за деца -  поредицата “Малката мечтателка” с истории и илюстрации.

Борислава Василева - завършила е магистратура „Скулптура Форма и движение“ в Националната художествена академия през 2019 г. Работи в сферата на визуалните изкуства. Димитър Грънчаров /NOIЯ77/ - завършил е Архитектура. Част е от екипите на TRAPERS и SNZ. Все по-малко се занимава с професията си и повече със страстта си - рисуване, кратко анимиране, моделиране на фигури и графити арт. Определя стила си като илюстративен анти-стил, наситен с много елементи и символи, засягайки основната тема в творчество му - гротеска на обкръжаващия ни свят.

Катя Танева завършва Културология и Изкуствознание. Започва своята кариера като асистент на главния реставратор на град Виена. След това работи в арт фондация в Ню Йорк и Виена, където организира изложби за съвременно изкуство в галерии и музеи по цял свят и много др. Този опит развива нейния поглед и усещане за естетика. Изключителният ѝ усет за цветове и композиция нямат аналог. Тя учи фотография във Виена и продължава творческия си път с проекти в големи рекламни агенции. Започва да експериментира с различни техники, текстури и формати. След години наслоен естетически опит се ражда концепцията за Fluidity of a Woman. Катя Танева създава уникални творби, в тираж 1/1, със смесена техника, използвайки дигитална фотография и абстрактно изкуство.

Елена и Стефания /Tornado Twins/ - са две еднояйчни близначки от София, завършили Националната художествена академия, поели по творческия път на изкуството. Рисуват всичките си картини заедно на две ръце и го правят с неподправена страст и искреното желание да превърнат света в едно по-светло, позитивно и радостно място. Място, където усмивката успява да намери понякога не толкова лесния път към лицето, но и още по-важното - към сърцето на всеки човек.

.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!