НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Автопортрет на Джони Деп, нарисуван в „мрачни времена“, излиза на пазара (21.07.2023)
 Автопортрет на Джони Деп беше пуснат в продажба в четвъртък, изобразяващ холивудската звезда, между съдебните дела, свързани с брака му с бившата му съпруга Амбър Хърд.

Замислено през 2021 г. в студиото на британския илюстратор Ралф Стедман, произведението, наречено „Пет“, беше завършено тази година.

„Този автопортрет е създаден във време, което беше... да кажем малко мрачно, малко объркващо“, каза Деп във видео.

„Погледнах го и не знам защо, помислих, че има нужда от нещо друго. Имаше нужда от допълнителна информация... написах пет там, защото тъкмо щях да навляза в петата година на лудостта.“

Деп се жени за Хърд, с която се запознава на снимачната площадка на филма "The Rum Diary", през 2015 г. Малко повече от година по-късно тя подава молба за развод. Бурната им връзка беше оголена в две съдебни дела. Миналата година Деп спечели делото в САЩ за клевета с Хърд, която го беше обвинила в домашно насилие. Деп отрече да е удрял нея или друга жена.

Две години по-рано Деп загуби дело за клевета във Великобритания срещу таблоида Sun, който го нарече "бияч на съпруги". Съдия от Върховния съд на Лондон постанови, че Деп многократно е нападал Хърд. Той веднага беше изваден от франчайза на "Хари Потър" - "Фантастични животни".

Деп каза, че „Пет“ е вдъхновен от негова снимка, направена през 2015 г., когато става лице на парфюм за мъже на Dior. „Колкото и да беше болезнено през цялото това време, Диор се придържаха към решението си да ме наемат и това беше невероятно“, каза Деп във видеото.

„Пет“ следва други портрети на Деп в серията му „Приятели и герои“ – изобразяващи Елизабет Тейлър, Ал Пачино, Боб Дилън и Кийт Ричардс – продавани от Castle Fine Art, британска група от художествени галерии за търговия на дребно.

На цена от $1950, автопортретът е ограничено във времето предложение, което се продава за 13 дни. Деп каза, че 200 долара от приходите от всяка продажба ще бъдат дарени на организацията с нестопанска цел Mental Health America.

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!