НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Портрет на Хари Стайлс в изложба с творби на Дейвид Хокни (04.08.2023)
 От 2 ноември в Националната портретна галерия в Лондон ще бъдат представени над 30 нови енергични и проникновени портрета на приятели и посетители в студиото на художника в Нормандия. Изложбата беше представена в Националната портретна галерия само за 20 дни през 2020 г., преди затварянето й заради пандемията от КОВИД-19.

Творецът, който е на 86 години, е нарисувал изпълнителя на хита "As It Was" в студиото си в Нормандия, Франция.

Картината е сред повече от 30 нови портрета, които ще бъдат показани за първи път при откриването на изложбата на Дейвид Хокни на 2 ноември 2023 г. в Националната портретна галерия в Лондон. Тя може да бъде видяна до 21 януари 2024 г.

Портретът на Стайлс изобразява певеца, облечен в оранжево-червена жилетка с перлена огърлица и сини дънки. Той е бивш член на момчешката група "Уан дайрекшън", която беше създадена в рамките на музикалния формат "Екс фактор" през 2010 г.

В галерията в Лондон ще бъдат показани също портрети на майката на Хокни - покойната Лора Хокни; на приятелката му, модната дизайнерка Силия Бъртуел; на бившия му партньор Грегъри Евънс, както и на хора от Нормандия, където творецът живее.

Освен 33-те нови творби на Дейвид Хокни са представени и рисунки, създадени в Париж в началото на 70-те години на ХХ век, както и селекция от картини от 80-те години на ХХ век, когато художникът създава автопортрет всеки ден в продължение на два месеца.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!