НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Братята Калоян и Стилиян Смокови представиха първата си изложба живопис (04.08.2023)
Първа изложба живопис представят Калоян Смоков и Стилиян Смоков в изложбена зала „Триъгълна кула на Сердика“ (бул. „Княгиня Мария Луиза“ 16). Произведенията им може да бъдат разгледани до 8 септември, съобщават от Регионалния исторически музей - София. 

 

Те са сред най-известните татуисти и през последните почти 30 години са рисували предимно върху човешка кожа. Това е и поводът да се запознаят с кураторката на експозицията си Христина Грозданова.

 

Тя като изкуствовед вече няколко години имала интерес да покаже това, което правят татуистите, и какви са художествените моменти, които остават под сянката на татуирането. Преди няколко години направили първата изложба, в която представили художествени произведения на няколко от най-популярните татуисти.

 

"Аз съм много щастлива, че тогава Смокови се съгласиха, защото те бяха много важни за това изобщо да направим тази първа изложба", разказа тя пред БТА. След това се родила идеята и за тази самостоятелна изложба на двамата братя, които я изненадали с красивите си живописни картини. Отнело две години на творците да подготвят картините за тази експозиция.

 

За картините на Стилиян Смоков разказват, че са изключително въздействащи и модерни натюрморти. „Изхождайки от класическата представа за композиция от подредени предмети и цветя, той навлиза в търсения присъщи на съвременното изкуство. Творбите му се отличават с контрастен колорит, целенасочено преекспонирани  детайли и цветове“, допълват от РИМ.  

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!