НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
66 автори подреждат малки графични форми в „КО-ОП“ (22.12.2023)

 Единадесетото издание на форума „Малки графични форми“ се откри в столичната галерия „КО-ОП“ на бул. „Янко Сакъзов“ 17. Провеждана винаги в края на годината, инициативата на секция „Графика и илюстрация“ към Съюза на българските художници ни подсеща, че малкоформатната графика е изключително подходящ подарък за празниците и уникална възможност да внесем в домовете си стойностни художествени произведения.

Галерия „КО-ОП“ за четвърти пореден път е домакин на събитието. Тази година в него участват 66 автори със 138 произведения общо. През своя специфичен фокус изложбата очертава многолика панорама от посоки и тенденции в съвременното българско графично изкуство.

Като платформа, събираща работи на автори от цялата страна и от различни творчески поколения, изложбата е от малкото изяви, отворени и за най-младите – студенти и ученици от художествени учебни заведения.

Зрителите ще имат шанса да се убедят в многообразието на артистичните превъплъщения и находки, както и в богатството  от класически и експериментални графични способи за печат: офорт, акватинта, суха игла, преге, мецотинто, висок печат, литография, сериграфия, ризо и дигитален печат. Форумът показва колко многолико е съвременното българско графично изкуство, демонстрирайки различните стилови и художествено-естетически търсения на авторите.

При откриването на изложбата ще бъдат обявени и тазгодишните награди, които СБХ връчва в чест на една от ярките фигури в българската графика – Стефан Марков (1940 – 2000), както и другата традиционна награда – тази на „Директа“, представител на хартиите „Фабриано“.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!