НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
"Квадрат 500" показва обновена изложба, посветена на Христо Явашев - Кристо (12.01.2024)
Владимир Чимов дарява произведения на Кристо още през 2012 година, а сега добавя към тях нови експонати, провокиран от лична интерпретация на проекти, очертаващи международния творчески успех на Кристо.
Временната изложба "Кристо - изкуство и багри" е подредена в зала 27 на "Квадрат 500" до 7 април.

В изложбата са включени сувенирни парчета платове от проектите на Кристо, които посетителите на проектите му получават като подарък. В това дарение има и платове от много по-стари проекти, чието намиране е много по-трудно и може да бъдат закупени от онлайн платформи, разказва Йорданова. Тя отбеляза, че тази изложба няма куратор, защото в случая е представено самото дарение.

Платовете са рамкирани и изложени, в експозицията са включени и картички, надписани от Кристо, които визуализират проектите "Чадърите" и "Опакованите острови". "Под тези шест произведения, които са от дарението, са изложени работи от колекцията на Националната галерия"

 

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!