НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
ARCOmadrid поставя Карибите в светлината на прожекторите (08.03.2024)
 От 6 до 10 март 2024 г. ARCOmadrid представя своето 43-то издание, в което Карибите ще са главен герой.

Централният проект на панаира в това издание ще се съсредоточи върху изследването на галерии и художници свързани с Карибите не само ограничавайки се до физическата територия. В този дух секцията, която ще е активната връзката на панаира с Латинска Америка, ще покаже участието на около двадесет галерии, избрани от Сара Херман и Карла Асеведо-Йейтс.

С водещ акцент върху изследванията и откритията, 43-тото издание на ARCOmadrid ще запази секциите от предишни години. Художественото съдържание на генералната програма ще бъде съставено от галерии, избрани от Организационния комитет, включващ Хосе Алой с "Polígrafa Obra Gràfica", Елба Бенитес с "Elba Benítez", Едуардо Брандео "Vermelho", Вера Кортес с "Vera Cortês", Енрике Фария с "Henrique Faria", Педро Майстерра "Maisterravalbuena", Алекс Мор с "Mor Charpentier", Иниго Наваро с "Leandro Navarro", Щен Норденхаке "Nordenhake", Силвия Ортис с "Travesía Cuatro" и Роса Сантос с гакерия "Rosa Santos".

Към всичко това са добавени и подбрани секции. Откриването отново ще се открои с популяризирането на младата международна галерийна сцена, обединявайки селекция от галерии на Yina Jiménez Suriel и Cristina Anglada."And Never the Same. Latin American Art", курирана от Мануела Москосо и Хосе Еспарза Чонг Куй, ще продължи да изследва разнообразието от артистични форми, практики и чувствителност от Латинска Америка. От друга страна, ArtsLibris, в стремежа си да стимулира колекционерството, отново ще бъде позициониран като основно място за света на публикациите на художници, собствените публикации, фотокнигите и съвременното мислене.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!