НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация (19.04.2024)

 Българският художник и иконописец Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация „Кръстопът – цената на избора”.

17-метрови изображения, представящи сцени от живота на Исус Христос и Света Богородица, ще украсят фасадата на националната базилика „Светото сърце“ (Сакре Кьор) между 15 юни и 18 август. Те ще са част от второто издание на изложбата- инсталация на българския художник и ще са разположени на 52 метра от земята.  “Кръстопът -цената на избора” има за цел да пресъздаде пътищата, по които вървим, опитвайки се да бъдем успешни и справящи се. Търсенията и трудностите ни и в крайна сметка намирането на упование в духовния свят и вярата. 

За първи път изложбата „Кръстопът- цената на избора“ беше представена миналата година във Вотивкирхе, Виена, по покана на Йозеф Фаруджия, енорийски свещеник на катедралата. Над 22 000 души от 37 националности са я посетили във Виена.

В Брюксел „Кръстопът – цената на избора” ще запази концепцията си, но ще предложи на посетителите още по-голям размах, за да може в най-пълна степен да се възползва от размера на вътрешното и външното пространство, посочват от екипа на Диан Костов.

Диан Костов е български художник-иконописец, популярен освен със своите икони и стенописи, и със своите проекти в областта на модерното изкуство, представени в България и по света. Творбите му са излагани в световни галерии и са притежание на колекционери от Европа, САЩ и Япония.

Костов се стреми към авторски иконни изображения, в които присъстват символи от времето, в което живеем. С творбите си поставя някои от вечни въпроси към своите съвременници. През 2019г. Диан Костов е селектиран измежду стотици кандидати за участие в XII-Световно Биенале за модерно изкуство – Флоренция със своята инсталация „Кой си ти ?“

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!