НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Откраднат италиански пейзаж се върна в картинната галерия Крайст Чърч в Оксфорд след като бе открит в Румъния (26.04.2024)
Италианският пейзаж Скалист бряг с войници, изучаващи пландатиран от 40-те години на 17-ти век на Салватор Роза, който беше откраднат от картинната галерия на Крайст Чърч в Оксфорд преди четири години, е бил открит в Румъния и върнат, съобщава куратора на музея Жаклин Талман.  Във видео изявление Талман заяви, че картината е в „изненадващо добро състояние след изпитанието, през което е преминала“.

Полицията апелира за информация относно други две картини, откраднати при същата кражба на 14 март 2020 г., се казва в съобщението. Това са „Войник на кон“ на Антонис ван Дайк (ок. 1617 г.) и „Момче, което пие“ на Анибале Карачи (ок. 1580 г.). Трите произведения заедно имат приблизителна стойност от 10 милиона британски лири и са били излагани пред публика от 1768 г., според музея.

Мъж, притежаващ картината на Роза, се свърза с румънската полиция, за да я върне. „За съжаление, той вече беше продал другите две картини, без да осъзнава значението им“, каза главният инспектор Джеймс Матер. Сега те могат да бъдат „навсякъде в Европа“, каза той.

„Работим с румънското правосъдие и полиция, както и с Евроюст и Европол, за да съберем допълнителни разузнавателни данни“, каза Матер. Част от разследването включва подробен съдебномедицински анализ на върнатата картина, каза той.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!